Skogsoppsuppe med chèvre
Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g blandet skogssopp, f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong
- 2 stykk sjalottløk
- 3 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Meierismør
- 5 dl sopp kraft, evt. buljong
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 3 dl TINE® Matfløte
- 190 g Norsk Chevre Hvitmugg Haukeli
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 1 ts sukker
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
1
Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
2
Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
3
Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
4
Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
5
Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.
TipsIstedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.