Skip to main content

Skogsoppsuppe med chèvre

Enkel
20min

Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.

3.9
(73)
Next ImageSkogsoppsuppe med chèvre

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
blandet skogssopp f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong
2 stk
sjalottløk
3 stk
hvitløksfedd
5 dl
sopp kraft evt. buljong
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
1 ts
sukker
1 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.

  2. Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.

  3. Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.

  4. Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.

  5. Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Istedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.

Hev smaken med våre produkter