Skogsoppsuppe med chèvre
Enkel•20 min min
Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gblandet skogssopp f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong
-
2 stksjalottløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
5 dlsopp kraft evt. buljong
-
2 dl
-
3 dl
-
190 g
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 tssukker
-
1 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
-
2
Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
-
3
Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
-
4
Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
-
5
Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.