Skogsoppsuppe med chèvre
Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
- 2
Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
- 3
Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
- 4
Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
- 5
Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.
Tips
Istedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.