
Skogsoppsuppe med chèvre
- Enkel
- 20 min
Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.

Ingredienser
300 g | blandet skogssopp f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong |
2 stk | sjalottløk |
3 stk | hvitløksfedd |
2 ss | TINE Meierismør |
5 dl | sopp kraft evt. buljong |
2 dl | Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett |
3 dl | TINE Matfløte |
190 g | Chevre Naturell Haukeli |
1 ts | salt |
¼ ts | nykvernet pepper |
1 ts | sukker |
1 ss | sitronsaft |


Slik gjør du det
-
-
Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
-
Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
-
Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
-
Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
-
Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.
-

Tips!
Istedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.
Produkter i oppskriften






Populært akkurat nå



Kommentarer
Blå
(28)