Skogsoppsuppe med chèvre

Skogsoppsuppe med chèvre

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 20 min
Suppe laget fra grunnen av er fantastisk godt. Og når du i tillegg har plukket soppen selv, kan det nesten ikke bli bedre. Denne suppen er nydelig høstmat når mørket smyger seg inn på oss her oppe i nord. Chèvre gir suppen det lille ekstra.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g blandet skogssopp f.eks. kantarell, piggsopp, sjampinjong eller bare sjampinjong
2 stk sjalottløk
3 stk hvitløksfedd
2 ss TINE Meierismør
5 dl sopp kraft evt. buljong
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Matfløte
190 g Chevre Naturell Haukeli
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts sukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Rens soppen og skjær den opp litt hvis den er stor. Skrell sjalottløken og skjær i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
    2. Fres halvparten av soppen i smør, sammen med løkskivene og mesteparten av hvitløken. Hell i buljong, fløte og melk, og la suppen koke opp.
    3. Smuldre i osten til slutt, og la suppen koke til den får en kremaktig konsistens. Suppen kan eventuelt jevnes med maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, pepper, litt sukker og sitronsaft.
    4. Stek resten av soppen i litt smør, sammen med resten av hvitløken. smak til med litt salt og pepper.
    5. Øs suppen i tallerkenene ved servering, og legg i den stekte soppen.
Tips!

Istedenfor chevreost kan du også bruke en blåmuggost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Blå

    6 år siden
    Ikke bruk så mye chevre,suppen smaker bare det. Eller dropp den. Kutt også soppen i små biter

    Kommenter  (28)


Det er mye kjærlighet i god mat