Risotto med sopp

Risotto med sopp

0
52
Enkel60 min
Risotto er ikke vanskelig, men det krever litt tålmodighet. Tålmodighet som betaler seg.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    sjalottløk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    olivenolje
  • 15 g
  • 200 g
    risottoris
  • 1 ½ dl
    hvitvin
  • 2 ts
    salt
  • ½ l
    kyllingbuljong
  • 30 g
    revet parmesan
  • 400 g
    blandet sopp
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 5 ss
    finhakket persille
  • 50 g
    frisk parmesan (ekstra)
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje og smør i en gryte på middels temperatur. Fres løken myk.

  2. 2

    Skru opp varmen litt, og tilsett risen. Risen skal bli blank. Tilsett vinen og rør godt. Skru ned varmen.

  3. 3

    Varm opp buljongen. Tilsett buljongen litt av gangen mens du rører. La risen absorbere væsken for hver gang, før det tilsettes mer. Forsett med å spe med buljong til risen er mør, men fortsatt har noe tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 minutter.

  4. 4

    Ta gryten av varmen og rør inn finrevet parmesan. Ha lokk på gryten og la risen trekke i to minutter.

  5. 5

    Skjær sopp i skiver og brun dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Finhakk persille. Ha sopp, persille, salt og pepper i risottoen, riv parmesan over retten, og server straks.

Tips

Bytt ut risottorisen med bygg og risotto blir til byggotto.

Del denne oppskriften: