Risotto med sopp

Risotto med sopp

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Risotto er ikke vanskelig, men det krever litt tålmodighet. Tålmodighet som betaler seg.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk sjalottløk
1 stk hvitløksfedd
1 ss olivenolje
15 g TINE Meierismør
200 g risottoris
1 ½ dl hvitvin
2 ts salt
½ l kyllingbuljong
30 g revet parmesan
400 g blandet sopp
2 ss TINE Meierismør til steking
5 ss finhakket persille
50 g frisk parmesan (ekstra)
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje og smør i en gryte på middels temperatur. Fres løken myk.
    2. Skru opp varmen litt, og tilsett risen. Risen skal bli blank. Tilsett vinen og rør godt. Skru ned varmen.
    3. Varm opp buljongen. Tilsett buljongen litt av gangen mens du rører. La risen absorbere væsken for hver gang, før det tilsettes mer. Forsett med å spe med buljong til risen er mør, men fortsatt har noe tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 minutter.
    4. Ta gryten av varmen og rør inn finrevet parmesan. Ha lokk på gryten og la risen trekke i to minutter.
    5. Skjær sopp i skiver og brun dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Finhakk persille. Ha sopp, persille, salt og pepper i risottoen, riv parmesan over retten, og server straks.
Tips!

Bytt ut risottorisen med bygg og risotto blir til byggotto.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat