Antall porsjoner
4
1. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje og smør i en gryte på middels temperatur. Fres løken myk.
2. Skru opp varmen litt, og tilsett risen. Risen skal bli blank. Tilsett vinen og rør godt. Skru ned varmen.
3. Varm opp buljongen. Tilsett buljongen litt av gangen mens du rører. La risen absorbere væsken for hver gang, før det tilsettes mer. Forsett med å spe med buljong til risen er mør, men fortsatt har noe tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 minutter.
4. Ta gryten av varmen og rør inn finrevet parmesan. Ha lokk på gryten og la risen trekke i to minutter.
5. Skjær sopp i skiver og brun dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Finhakk persille. Ha sopp, persille, salt og pepper i risottoen, riv parmesan over retten, og server straks.
Tips
Risotto med sopp
Risotto er ikke vanskelig, men det krever litt tålmodighet. Tålmodighet som betaler seg.
Bytt ut risottorisen med bygg og risotto blir til byggotto.