Risotto med sopp
Risotto er ikke vanskelig, men det krever litt tålmodighet. Tålmodighet som betaler seg.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje og smør i en gryte på middels temperatur. Fres løken myk.
- 2
Skru opp varmen litt, og tilsett risen. Risen skal bli blank. Tilsett vinen og rør godt. Skru ned varmen.
- 3
Varm opp buljongen. Tilsett buljongen litt av gangen mens du rører. La risen absorbere væsken for hver gang, før det tilsettes mer. Forsett med å spe med buljong til risen er mør, men fortsatt har noe tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 minutter.
- 4
Ta gryten av varmen og rør inn finrevet parmesan. Ha lokk på gryten og la risen trekke i to minutter.
- 5
Skjær sopp i skiver og brun dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Finhakk persille. Ha sopp, persille, salt og pepper i risottoen, riv parmesan over retten, og server straks.
Tips
Bytt ut risottorisen med bygg og risotto blir til byggotto.