Håndkle og blad
Risotto med sopp
(1010)

Risotto med sopp

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Risotto er ikke vanskelig, men det krever litt tålmodighet. Tålmodighet som betaler seg.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stksjalottløk
1 stkhvitløksfedd
1 ssolivenolje
15 gTINE Meierismør
200 grisottoris
1 ½ dlhvitvin
2 tssalt
½ lkyllingbuljong
30 grevet parmesan
400 gblandet sopp
2 ssTINE Meierismør til steking
5 ssfinhakket persille
50 gfrisk parmesan (ekstra)
1 tssalt
1 tsnykvernet pepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje og smør i en gryte på middels temperatur. Fres løken myk.
    2. Skru opp varmen litt, og tilsett risen. Risen skal bli blank. Tilsett vinen og rør godt. Skru ned varmen.
    3. Varm opp buljongen. Tilsett buljongen litt av gangen mens du rører. La risen absorbere væsken for hver gang, før det tilsettes mer. Forsett med å spe med buljong til risen er mør, men fortsatt har noe tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 minutter.
    4. Ta gryten av varmen og rør inn finrevet parmesan. Ha lokk på gryten og la risen trekke i to minutter.
    5. Skjær sopp i skiver og brun dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Finhakk persille. Ha sopp, persille, salt og pepper i risottoen, riv parmesan over retten, og server straks.
Blått hjerte
Tips!

Bytt ut risottorisen med bygg og risotto blir til byggotto.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat