Risotto med sopp
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stksjalottløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ssolivenolje
-
15 g
-
200 grisottoris
-
1 ½ dlhvitvin
-
2 tssalt
-
½ lkyllingbuljong
-
30 grevet parmesan
-
400 gblandet sopp
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
5 ssfinhakket persille
-
50 gfrisk parmesan (ekstra)
-
1 tssalt
-
1 tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm olje og smør i en gryte på middels temperatur. Fres løken myk.
-
2
Skru opp varmen litt, og tilsett risen. Risen skal bli blank. Tilsett vinen og rør godt. Skru ned varmen.
-
3
Varm opp buljongen. Tilsett buljongen litt av gangen mens du rører. La risen absorbere væsken for hver gang, før det tilsettes mer. Forsett med å spe med buljong til risen er mør, men fortsatt har noe tyggemotstand. Det tar ca. 15-20 minutter.
-
4
Ta gryten av varmen og rør inn finrevet parmesan. Ha lokk på gryten og la risen trekke i to minutter.
-
5
Skjær sopp i skiver og brun dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Finhakk persille. Ha sopp, persille, salt og pepper i risottoen, riv parmesan over retten, og server straks.