
Tomatsuppe med basilikum
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Kok makaroni etter anvisning på pakken
- 2
Kok egg i ca. 10 minutter
- 3
Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.
- 4
Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips
Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.
- 5
Rør sammen maizena og halvparten av crème fraîche, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.
- 6
Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt crème fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.
Tips
Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!