Tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe med basilikum

6
120
Enkel25 min
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    makaroni
  • 4 stk
    hardkokte egg
  • 1 ss
  • 4 stk
    finhakket sjalottløk
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • ½ ts
    chilipulver
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 2 bokser
    (á 400 gram) tomater
  • 2 ts
    sukker
  • 1 stk
    laurbærblad
  • 5 dl
    grønnsaksbuljong
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ss
    maisenna
  • 3 dl
  • 2 ss
    frisk basilikum

Tilbehør:

  • 4 skiver
    grovbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok makaroni etter anvisning på pakken

  2. 2

    Kok egg i ca. 10 minutter

  3. 3

    Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.

  4. 4

    Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.

  5. 5

    Rør sammen maizena og halvparten av Crème Fraîchen, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.

  6. 6

    Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt Crème Fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.

Tips

Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!

Del denne oppskriften: