Tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe med basilikum

6
  • Enkel
  • 25 min
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

Ingredienser

250 g makaroni
4 stk hardkokte egg
1 ss TINE Meierismør
4 stk finhakket sjalottløk
1 stk finhakket hvitløksfedd
½ ts chilipulver
2 ss tomatpuré
2 bokser (á 400 gram) tomater
2 ts sukker
1 stk laurbærblad
5 dl grønnsaksbuljong
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss maisenna
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 ss frisk basilikum

Tilbehør:

4 skiver grovbrød

Slik gjør du det

    1. Kok makaroni etter anvisning på pakken
    2. Kok egg i ca. 10 minutter
    3. Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.
    4. Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
      Tips

      Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.

    5. Rør sammen maizena og halvparten av Crème Fraîchen, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.
    6. Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt Crème Fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.
Tips

Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!

Kommentarer

  • eva simensen

    4 år siden
    Hvor mye maizena?

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei Eva, Det holder med 1 ss maizena. Takk for at du sa i fra om feilen. Jeg legger inn mengden i oppskriften med en gang.

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat