Tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe med basilikum

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 25 min
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g makaroni
4 stk hardkokte egg
1 ss TINE Meierismør
4 stk finhakket sjalottløk
1 stk finhakket hvitløksfedd
½ ts chilipulver
2 ss tomatpuré
2 bokser (á 400 gram) tomater
2 ts sukker
1 stk laurbærblad
5 dl grønnsaksbuljong
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss maisenna
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 ss frisk basilikum

Tilbehør:

4 skiver grovbrød

Slik gjør du det

    1. Kok makaroni etter anvisning på pakken
    2. Kok egg i ca. 10 minutter
    3. Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.
    4. Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.

    5. Rør sammen maizena og halvparten av Crème Fraîchen, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.
    6. Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt Crème Fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.
Tips!

Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • eva simensen

    3 år siden
    Hvor mye maizena?

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Eva, Det holder med 1 ss maizena. Takk for at du sa i fra om feilen. Jeg legger inn mengden i oppskriften med en gang.

      Kommenter  (0)


  • Lotte

    5 år siden
    Kunne vært god uten den matyougurten! Den ble altfor sur..

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Lotte, Matyoghurt tilfører suppen syrlighet, så mengden kan man smake til etter smak og behag. For å fremheve smaken av tomat har vi også lagt til litt sukker. Takk for godt innspill.

      Kommenter  (7)


  • Elisa

    5 år siden
    Bra, imponerte gjestene.

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så gøy at gjestene dine ble imponert, Elisa! Bra jobbet!! Kanskje finner du enda en suppe du kan imponere med neste gang du får besøk? Mange gode varianter å velge mellom her: http://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/supper (Min favoritt er "Hot kyllingsuppe"!). Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat