Skip to main content

Tomatsuppe med basilikum

Enkel
25min

Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

3.6
(120)
Next ImageTomatsuppe med basilikum

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
makaroni
4 stk
hardkokte egg
4 stk
finhakket sjalottløk
1 stk
finhakket hvitløksfedd
0.5 ts
chilipulver
2 ss
tomatpuré
2 boks
(á 400 gram) tomat
2 ts
sukker
1 stk
laurbærblad
5 dl
grønnsaksbuljong
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
maisenna
2 ss
frisk basilikum

Tilbehør:

4 skiver
grovbrød

Fremgangsmåte

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken

  2. Kok egg i ca. 10 minutter

  3. Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.

  4. Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.

  5. Rør sammen maizena og halvparten av crème fraîche, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.

  6. Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt crème fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter