Tomatsuppe med basilikum
Enkel•25 min min
Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 gmakaroni
-
4 stkhardkokte egg
-
1 ss
-
4 stkfinhakket sjalottløk
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
½ tschilipulver
-
2 sstomatpuré
-
2 bokser(á 400 gram) tomater
-
2 tssukker
-
1 stklaurbærblad
-
5 dlgrønnsaksbuljong
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 ssmaisenna
-
3 dl
-
2 ssfrisk basilikum
Tilbehør:
-
4 skivergrovbrød
Slik gjør du det
-
1
Kok makaroni etter anvisning på pakken
-
2
Kok egg i ca. 10 minutter
-
3
Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.
-
4
Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips
Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.
-
5
Rør sammen maizena og halvparten av Crème Fraîchen, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.
-
6
Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt Crème Fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.