Lett og lettvint ertesuppe

Lett og lettvint ertesuppe

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 15 min
Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g frosne erter
1 stk grønnsaksbuljongterning
5 dl vann
2 ts finhakket frisk timian
3 ss sitronsaft
1 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
1 beger (300 g) TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.
    2. Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.
Tips!

Istedenfor erter kan du gjerne bruke frossen brokkoli. Det er alltid lurt å ha litt frosne grønnsaker på lur i fryseboksen. Da har du et utmerket utgangspunkt for å lage supper og stuinger hele året.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Åsa

    3 år siden
    Den aller beste suppen! Vi hadde den som nattmat i bryllupet vårt, og fekk masse skryt!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Åsa, Gratulerer med vell overstått bryllup :) Og tusen takk for tilbakemeldingen. Veldig hyggelig å høre.

      Kommenter  (5)


  • Anders

    4 år siden
    Hva koster denne suppen å lage? Hca er den billigste suppen og lage? Tenkte å lage 10 liter med suppe så fryse ned.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anders, Jeg har ikke de eksakte prisene på ingrediensene, dette må du nesten underslke i din nærbutikk selv - men billig er suppen :) Skal du lage mye og fryse ned, vil jeg anbefale deg å tilsette Crème Fraîche under oppvarmingen først etter tining. Håper suppen faller i smak!

      Kommenter  (7)


  • sunniva

    7 år siden
    Kjempegod til luch! Man trenger ikke lage så my. Jeg droppa creme fraiche siden vi ikke hadde. Laget en liten porsjon og tok med meg i en termos. Fint å ha med på jobben og skolen.

    Kommenter  (0)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Takk for tipset! Hyggelig at den falt i smak.

      Kommenter  (8)

      • Hanne

        10 måneder siden
        Skal hele begeret med creme fraiche brukes i suppen eller skal man holde igjen noe til å toppe suppen med?

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          10 måneder siden
          Hei Hanne,

          Det er ment å bruke 1 helt beger i denne oppskriften, i suppen :) Men du kan fint smake deg frem om du trenger mindre og bruke restene på toppen. God matlaging videre!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat