Lett og lettvint ertesuppe

Lett og lettvint ertesuppe

13
  • Enkel
  • 15 min
Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.

Ingredienser

600 g frosne erter
1 stk grønnsaksbuljongterning
5 dl vann
2 ts finhakket frisk timian
3 ss sitronsaft
1 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
1 beger (300 g) TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.
    2. Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.
Tips

Istedenfor erter kan du gjerne bruke frossen brokkoli. Det er alltid lurt å ha litt frosne grønnsaker på lur i fryseboksen. Da har du et utmerket utgangspunkt for å lage supper og stuinger hele året.

Kommentarer

  • Morten

    7 måneder siden
    Veldig god suppe. Jeg lagde den andre gang med litt ingefær i. Ble enda bedre!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat