Skip to main content

Lett og lettvint ertesuppe

Enkel
15min

Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.

3.6
(127)
Next ImageLett og lettvint ertesuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
frosne erter
1 stk
grønnsaksbuljongterning
5 dl
vann
2 ts
finhakket frisk timian
3 ss
sitronsaft
1 ss
hvetemel
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.

  2. Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Istedenfor erter kan du gjerne bruke frossen brokkoli. Det er alltid lurt å ha litt frosne grønnsaker på lur i fryseboksen. Da har du et utmerket utgangspunkt for å lage supper og stuinger hele året.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter