Lett og lettvint ertesuppe

(64)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gfrosne erter
1 stkgrønnsakbuljongterning
5 dlvann
2 tsfinhakket frisk timian
3 sssitronsaft
1 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
1 beger (300 g) TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.
    2. Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.

Tips:

Istedenfor erter kan du gjerne bruke frossen brokkoli. Det er alltid lurt å ha litt frosne grønnsaker på lur i fryseboksen. Da har du et utmerket utgangspunkt for å lage supper og stuinger hele året.

 Les kommentarer (6)

Kommentarer

  Legg til kommentar