
Lett og lettvint ertesuppe
Enkel•15 min min
Denne suppen kan du lage som rask middag til hverdags. Pynter du med parmaskinke eller en scampi, blir det en lekker forrett.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gfrosne erter
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
5 dlvann
-
2 tsfinhakket frisk timian
-
3 sssitronsaft
-
1 ss
-
1 sshvetemel
-
1 beger(300 g) TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Hell erter i en kjele sammen med ferdig buljong, timian og sitronsaft. Kok i ca. 5 minutter. Ha i mykt smør rørt med hvetemel. Hell suppen i en blender eller food processor og kjør den sammen med crème fraîche.
-
2
Varm opp suppen igjen og smak til med salt og pepper. Server suppen med litt crème fraîche og urter oppå.