Kremet rotgrønnsaksuppe
I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 6 stykk potet
- 0.5 stykk sellerirot
- 3 stykk gulrot
- 1 l hønsebuljong
- 0.5 ts estragon
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 2 ss fersk timian
Slik gjør du
1
Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.
2
Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.
3
Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.
4
Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
5
Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.
TipsVelg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!