Skip to main content

Kremet rotgrønnsaksuppe

Enkel
15min

I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.

3.8
(144)
Next ImageKremet rotgrønnsaksuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 stk
potet
0.5 stk
sellerirot
3 stk
gulrot
1 l
hønsebuljong
0.5 ts
estragon
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
2 ss
fersk timian

Fremgangsmåte

  1. Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.

  2. Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.

  3. Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.

  4. Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

  5. Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Velg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter