Hjemmelaget sjampinjongsuppe

Hjemmelaget sjampinjongsuppe

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 20 min
Sjampinjongsuppe slår sjelden feil. Denne oppskriften er en meget frisk og velsmakende suppe laget fra bunnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl hønsebuljong
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss soyasaus
300 g frisk sjampinjong
1 stk løk
1 stk finhakket hvitløksfedd
3 ss TINE Meierismør
¼ ts salt
½ ts pepper
1 ss finhakket timian

Tilbehør:

4 ss brødkrutonger av grovt brød
4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Kok opp buljong og rør inn Crème Fraîche Lett eller Matyoghurt, og soyasaus. Gi det et nytt oppkok.
    2. Rens sopp og skjær den i biter. Hakk løk og hvitløk og stek i smør sammen med soppen. Krydre med salt og pepper.
    3. Vend inn timian like før servering. Fordel soppen i dype skåler. Suppen skummes lett med stavmikser like før servering og helles over soppen (du kan servere suppen uten at den er skummet også).
    4. Topp med krutonger. Server gjerne med brød til.
Tips!

For en enda sunnere suppe, kan du bytte ut Crème Fraîche Lett med et beger Matyoghurt. Husk da å røre i 1 ss hvetemel eller maizena i yoghurten før du tilsetter miksen til suppen, slik at den ikke skiller seg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Donna

    2 år siden
    Det var veldigg surligg

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Donna, Hvis du opplevde at suppen var syrlig anbefaler jeg at du bytter ut Crème Fraîche med fløte og håper du får en bedre matopplevelse denne gangen :)

      Kommenter  (0)


  • elisabeth

    4 år siden
    Kan man bruke fløte istenfor cream fresh?

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Elisabeth, Ja du kan fint bruke fløte i steden for crême fraiche. Lykke til:)

      Kommenter  (9)

    • Arve Tistedal

      10 måneder siden
      Cream Fresh? hahaha

      Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Elisabeth,

      Du kan fint bytte ut med rømme om du ønsker det :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Kamilla

    5 år siden
    Jeg skal lage denne suppen i kveld også lurer jeg på om jeg skal løse opp hver hønsebuljong i 1/2 liter vann? (dette er henvisningen på pakken). Det vil si at jeg skal ha tre liter vann til suppen, kan dette stemme? Kamilla

    Kommenter  (10)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Kamilla. Det er fort gjort å lese feil, det er ikke seks stykk terninger du skal bruke. Du skal bruke 6 desiliter hønsebuljong til fire porsjoner. Det vil si at at du blander inn 6 desiliter vann med en og en halv buljongterning. God middag!

      Kommenter  (6)


  • Olga

    6 år siden
    Jeg synes suppa ble for syrlig, så neste gang erstatter jeg creme fraichen med kremost. Ellers tror jeg nok jeg lager den flere ganger! :-)

    Kommenter  (0)


  • Eivind F S

    6 år siden
    Skal servere denne i morgen. Ville satt pris på om det stod innstrukser for hva jeg skal gjøre med løken også. Jeg tar det for gitt at den også skulle smørstekes.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Eivind! Så hyggelig at du skal servere denne suppen. Dermed selvfølgelig også greit å være sikker på fremgangsmåten; Løken skal hakkes og surres sammen med sopp og hvitløk. Lykke til med lagingen og god helg!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat