Hjemmelaget sjampinjongsuppe
Enkel•20 min min
Sjampinjongsuppe slår sjelden feil. Denne oppskriften er en meget frisk og velsmakende suppe laget fra bunnen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dlhønsebuljong
-
1 beger
-
2 sssoyasaus
-
300 gfrisk sjampinjong
-
1 stkløk
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
3 ss
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
-
1 ssfinhakket timian
Tilbehør:
-
4 ssbrødkrutonger av grovt brød
-
4 skiverbrød
Slik gjør du det
-
1
Kok opp buljong og rør inn crème fraîche og soyasaus. Gi det et nytt oppkok.
-
2
Rens sopp og skjær den i biter. Hakk løk og hvitløk og stek i smør sammen med soppen. Krydre med salt og pepper.
-
3
Vend inn timian like før servering. Fordel soppen i dype skåler. Suppen skummes lett med stavmikser like før servering og helles over soppen (du kan servere suppen uten at den er skummet også).
-
4
Topp med krutonger. Server gjerne med brød til.