Hjemmelaget sjampinjongsuppe

Hjemmelaget sjampinjongsuppe

13
  • Enkel
  • 20 min
Sjampinjongsuppe slår sjelden feil. Denne oppskriften er en meget frisk og velsmakende suppe laget fra bunnen.

Ingredienser

6 dl hønsebuljong
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss soyasaus
300 g frisk sjampinjong
1 stk løk
1 stk finhakket hvitløksfedd
3 ss TINE Meierismør
¼ ts salt
½ ts pepper
1 ss finhakket timian

Tilbehør:

4 ss brødkrutonger av grovt brød
4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Kok opp buljong og rør inn crème fraîche og soyasaus. Gi det et nytt oppkok.
    2. Rens sopp og skjær den i biter. Hakk løk og hvitløk og stek i smør sammen med soppen. Krydre med salt og pepper.
    3. Vend inn timian like før servering. Fordel soppen i dype skåler. Suppen skummes lett med stavmikser like før servering og helles over soppen (du kan servere suppen uten at den er skummet også).
    4. Topp med krutonger. Server gjerne med brød til.

Kommentarer

  • Stine

    1 måneder siden
    Hei, prøvde å lage denne, men da jeg tilsatte creme fraiche så ble det hvite små klumper i suppen, hva gjør jeg feil?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Creme Fraiche tåler å varmebehandles, men om du koker suppen over lenger tid med Creme Fraiche i, så kan den skille seg og det blir hvite prikker.

      Prøv gjeren igjen med kun et oppkok. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat