Gul kyllingsuppe

Gul kyllingsuppe

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 15 min
Oppskrift på hjemmelaget suppe med kylling og nydelig smak av karri og spisskummen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsuppe

300 g strimlet kyllingfileter
3 ss TINE Meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk hakket løk
200 g hermetiske mais
½ ts gurkemeie
2 ts karri
½ ts spisskummen
1 l hønsebuljong
1 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Stek kylling i smør og krydre med salt og pepper.
    2. Tilsett hakket løk og stek videre et par minutter.
    3. Ha i avrente maiskorn og rør inn gurkemeie, karri og spisskummen.
    4. Rør inn buljong og Crème Fraîche og la suppen småkoke i ca. 5 minutter.
      Tips!

      Server gjerne suppen med hakket persille, og godt brød til.

Tips!

Vil du ha en fyldigere suppe, kan den jevnes med maisennamel. Slik gjør du det: Rør ut 1-2 ts maisennamel i 0,5 dl kaldt vann. Når du har fått den klumpefri, tilsetter du den i suppa i jevn stråle mens du rører hele tiden.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jenny

    3 år siden
    Heisann. Hva mener dere med 1 L hønsebuljong? Skal man blande en terning hønsebuljing i 1 L vann eller hvordan gjør man dette? :)

    Kommenter  (40)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jenny, Hønsebuljongen det er siktet til i denne oppskriften er ferdig hønsebuljong og da bruker man 1 liter av den :) Skal du bruke buljongterninger stemmer det som Bjørn skriver, kok opp 1 liter vann og ha oppi 2 terninger buljong. Lykke til!

      Kommenter  (3)

    • Bjørn Preben

      2 år siden
      Hei på du :-D oppskrift på buljong står på buljongpakka, en liter betyr gjerne en liter kokende vann og ca to buljongterninger :-D

      Kommenter  (0)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Bjørn, Enig med du :) God høst!

        Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat