Skip to main content

Blåskjellsuppe med dillsmør

Enkel
30min

Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.

4.0
(6)
Next ImageBlåskjellsuppe med dillsmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Dillsmør:

100 g
romtemperert TINE® Meierismør
2 ss
dill, finhakket

Suppe:

2.5 dl
vann
0.5 dl
eplesidereddik
2 stk
store sjalottløk, hakket
2 stk
gulrot, i terninger
1 stk
sellerirot, i terninger
4 stilk
vårløk, i tynne skiver
3 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 kg
blåskjell, renset og skylt
0.5 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
2 ss
frisk timian, finhakket uten stilk

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen smør og dill.

Suppe:

  1. Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.

    Tips

    Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.

  2. La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.

  3. Smak til med salt og pepper.

  4. Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter