
Blåskjellsuppe med dillsmør
Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.

Ingredienser
Antall porsjoner
Suppe:
Fremgangsmåte
- 1
Bland sammen smør og dill.
Suppe:
- 2
Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.
Tips
Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.
- 3
La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.
- 4
Smak til med salt og pepper.
- 5
Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter
