Blåskjellsuppe med dillsmør
Blåskjellsuppe er raskt å lage, enten man er få eller mange til bords. Servert med nylaget dillsmør og brød, har man en nydelig middag på få strakser.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Dillsmør:
- 100 g romtemperert TINE® Meierismør
- 2 ss dill, , finhakket
Suppe:
- 2.5 dl vann
- 0.5 dl eplesidereddik
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 2 stykk store sjalottløk, , hakket
- 2 stykk gulrot, , i terninger
- 1 stykk sellerirot, , i terninger
- 4 stilk vårløk, , i tynne skiver
- 3 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 2 kg blåskjell, , renset og skylt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts hvit pepper
- 2 ss frisk timian, , finhakket uten stilk
Slik gjør du
1
Bland sammen smør og dill.
Suppe:
1
Ha vann og eddik i en kjele, og kok opp. Tilsett fløte, sjalottløk, gulrot, sellerirot, vårløk og hvitløk.
TipsØnsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maisenna. Vann og eddik kan erstattes med matvin.
2
La det koke sammen i ca. 5 minutter, før du legger i blåskjell. Ha over et lokk, og damp i 4-5 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen av og til. Kast de skjellene som fortsatt er lukket.
3
Smak til med salt og pepper.
4
Dryss over frisk timian, og server med ferskt brød og dillsmør.