Pastasuppe med chorizo

Pastasuppe med chorizo

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 25 min
En fyldig pastasuppe med chorizo, masse deilige grønnsaker, pasta og hvitløk. Serveres med revet ridderost og en dæsj Kesam®.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ss TINE Usaltet Smør
1 stk løk , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
3 stilker stangselleri , i tynne skiver
3 stk store gulrøtter , i tynne skiver
1 stk rød paprika , i små terninger
800 g hakkede hermetiske tomater
1 ts gurkemeie
1 ts salt
¾ ts chilipulver
½ ts sukker
8 dl grønnsaksbuljong
4 dl fullkorn pastaskruer
200 g chorizo , i tynne strimler
100 g Jarlsberg® Revet
2 dl Kesam® Original

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en panne på middels varme. Tilsett løk, hvitløk, stangselleri, gulrot og paprika. Surr sammen til grønnsakene er blanke.
    2. Ha i hermetiske tomater, gurkemeie, salt, chilipulver, sukker og buljong. La det koke i 8-10 minutter.
    3. Tilsett pastaskruer, og la det småkoke til pastaen er al dente. Tilsett evt. litt vann hvis suppen blir for tykk.
    4. Vend inn chorizo rett før servering. Smak til med salt og pepper.
    5. Server med ost og Kesam®.
      Tips!

      Bruk gjerne annen revet ost.

Tips!

Ønsker du en ekstra spicy suppe?  Tilsett en finhakket rød chili, med eller uten frø, etter hvor sterk du vil ha den. 

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Linn

    3 år siden
    Kan du droppe ost og kesam på suppen?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linn, Klart du kan droppe det, dersom du ikke ønsker å servere suppen med ost og Kesam, men da går du glipp av mye god smak ;) Lykke til.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat