Kremet kyllingsuppe med ostedryss
En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 4 ss TINE® Meierismør
- 4 ss hvetemel
- 2 ss olje, til steking
- 1 stykk løk, , i skiver
- 4 stykk gulrot, , i skiver
- 0.5 stykk stangselleri, , i skiver
- 1 stykk liten purre, , i skiver
- 2 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 l kyllingbuljong
- 2 stykk laurbærblad
- 1 ss frisk persille, , finhakket
- 1 ts tørket rosmarin
- 0.5 ts tørket timian
- 1 beger TINE® Crème Fraîche Original
- 400 g kyllingkjøtt
- 1 ts salt
- 0.75 ts malt hvit pepper
Slik gjør du
1
Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
2
Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
3
Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
4
Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
5
Server med revet ost og ristet brød.
TipsI denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.