placeholder image
0

Kremet kyllingsuppe med ostedryss

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ssTINE Meierismør
4 sshvetemel
2 ssolje til steking
1 stkløk, i skiver
4 stkgulrøtter, i skiver
½ stkstangselleri, i skiver
1 stkliten purre, i skiver
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 lkyllingbuljong
2 stklaurbærblader
1 ssfrisk persille, finhakket
1 tstørket rosmarin
½ tstørket timian
1 begerTINE Crème Fraîche Original
400 gkyllingkjøtt
1 tssalt
¾ tsmalt hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
    2. Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
    3. Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
    4. Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
    5. Server med revet ost og ristet brød.

Tips:

I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.

Kommentarer