Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kremet kyllingsuppe med ostedryss

Enkel
25min

En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

3.8
(66)
Next ImageKremet kyllingsuppe med ostedryss

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ss
hvetemel
2 ss
olje til steking
1 stk
løk, i skiver
4 stk
gulrot, i skiver
0.5 stk
stangselleri, i skiver
1 stk
liten purre, i skiver
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 l
kyllingbuljong
2 stk
laurbærblad
1 ss
frisk persille, finhakket
1 ts
tørket rosmarin
0.5 ts
tørket timian
400 g
kyllingkjøtt
1 ts
salt
0.75 ts
malt hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.

  2. Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.

  3. Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.

  4. Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.

  5. Server med revet ost og ristet brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter