Kremet kyllingsuppe med ostedryss
Enkel•25 min min
En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 ss
-
4 sshvetemel
-
2 ssolje til steking
-
1 stkløk , i skiver
-
4 stkgulrøtter , i skiver
-
½ stkstangselleri , i skiver
-
1 stkliten purre , i skiver
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 lkyllingbuljong
-
2 stklaurbærblader
-
1 ssfrisk persille , finhakket
-
1 tstørket rosmarin
-
½ tstørket timian
-
1 beger
-
400 gkyllingkjøtt
-
1 tssalt
-
¾ tsmalt hvit pepper
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
-
2
Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
-
3
Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
-
4
Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
-
5
Server med revet ost og ristet brød.