
Kremet kyllingsuppe med ostedryss
En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
- 2
Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
- 3
Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
- 4
Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
- 5
Server med revet ost og ristet brød.
Tips
I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.