Kremet kyllingsuppe med ostedryss

Kremet kyllingsuppe med ostedryss

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 ss TINE Meierismør
4 ss hvetemel
2 ss olje til steking
1 stk løk , i skiver
4 stk gulrøtter , i skiver
½ stk stangselleri , i skiver
1 stk liten purre , i skiver
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 l kyllingbuljong
2 stk laurbærblader
1 ss frisk persille , finhakket
1 ts tørket rosmarin
½ ts tørket timian
1 beger TINE Crème Fraîche Original
400 g kyllingkjøtt
1 ts salt
¾ ts malt hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.
    2. Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.
    3. Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.
    4. Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
    5. Server med revet ost og ristet brød.
Tips!

I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat