Kremet kyllingsuppe med ostedryss

Kremet kyllingsuppe med ostedryss

0
61
Enkel25 min
En nydelig fyldig suppe med mye smak av grønnsaker, urter og kylling. Et ostedryss på toppen og ristet brød, gir luksus i hverdagen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ss
  • 4 ss
    hvetemel
  • 2 ss
    olje til steking
  • 1 stk
    løk , i skiver
  • 4 stk
    gulrøtter , i skiver
  • ½ stk
    stangselleri , i skiver
  • 1 stk
    liten purre , i skiver
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 l
    kyllingbuljong
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 1 ss
    frisk persille , finhakket
  • 1 ts
    tørket rosmarin
  • ½ ts
    tørket timian
  • 1 beger
  • 400 g
    kyllingkjøtt
  • 1 ts
    salt
  • ¾ ts
    malt hvit pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør, tilsett hvetemel og rør godt sammen. Sett til siden.

  2. 2

    Ha olje i en stor kjele på middels sterk varme. Tilsett løk, gulrot, stangselleri, purre og hvitløk, og la det surre til det er blankt. Bland inn smør- og melblandingen, og rør godt.

  3. 3

    Spe med kyllingbuljong, og ha i laurbærblad, persille, rosmarin, timian og crème fraîche. La det småkoke uten lokk i 10-15 minutter.

  4. 4

    Tilsett kylling mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Server med revet ost og ristet brød.

Tips

I denne oppskriften kan man variere med mange typer grønnsaker. Tilsett gjerne poteter eller ris, for en ekstra mettende suppe.

Del denne oppskriften: