Tomat- og pastasuppe

Tomat- og pastasuppe

2
10
Enkel20 min
Hjemmelaget tomatsuppe med pasta. Suppen er enkel å lage, og blir ekstra god, mettende og fyldig med crème fraîche.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    ukokt pasta , f eks fullkornsmakaroni
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 ss
    revet frisk ingefær
  • 4 dl
    vann
  • 1 beger
  • 2 stk
    grønnsaksbuljongterninger
  • 1 dl
    hakket basilikumblader
  • ¼ ts
    kajennepepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta som anvist på pakken.

  2. 2

    Rens og hakk løk. Riv ingefær. Fres i smør i en kjele.

  3. 3

    Rør i ingefær, tomat, vann, crème fraîche og buljongterning. La suppen koke noen minutter.

    Tips

    Du kan også bruke friske, skåldede tomater i stedet for hermetiske.

  4. 4

    Grovhakk basilikum. Ha i den kokte pastaen og smak til basilikum, kajennepepper og eventuelt salt. Server suppen med en klatt crème fraîche og et basilikumblad.

Tips

Ha gjerne i litt hardkokte egg eller stekte pølsebiter i suppen.

Del denne oppskriften: