Tomatsuppe med Crème Fraîche
Enkel•25 min min
Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ssolivenolje , til steking
-
1 bokshermetiske tomater
-
2 sstomatpuré
-
4 dlvann
-
1 stkhønsebuljongterning
-
1 tssukker
-
½ pottefrisk basilikum , eventuelt litt tørket basilikum
-
2 dl
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
-
2
Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
-
3
Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
-
4
Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.