Tomatsuppe med yoghurt

Tomatsuppe med Crème Fraîche

11
  • Enkel
  • 25 min
Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

Ingredienser

½ stk løk
1 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje , til steking
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
4 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts sukker
½ potte frisk basilikum , eventuelt litt tørket basilikum
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
    2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
    3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
    4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.
Tips

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Kommentarer

  • Christine

    7 måneder siden
    Dette er en fantastiks suppe som jeg lager i barnehagen, jeg jobber i, med jevne mellomrom. Den faller så godt i smak hos barna (og vosksne) Kan virkelig anbefales!!

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat