Oppskrift på Tomatsuppe med yoghurt
5

Tomatsuppe med Crème Fraîche

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stkløk
1 stkhvitløksfedd
2 ssolivenolje, til steking
1 bokshermetiske tomater
2 sstomatpuré
4 dlvann
1 stkhønsebuljongterning
1 tssukker
½ potterfrisk basilikum, eventuelt litt tørket basilikum
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
    2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
    3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
    4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.

Tips:

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Kommentarer