Tomatsuppe med yoghurt

Tomatsuppe med Crème Fraîche

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 25 min
Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk løk
1 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje , til steking
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
4 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts sukker
½ potte frisk basilikum , eventuelt litt tørket basilikum
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
    2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
    3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
    4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.
Tips!

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Camilla

    9 måneder siden
    Tomatsuppen:
    Jeg satser på at buljongterningen skal løses opp i vann som anvist på pakken?
    Det står det ikke noe om i oppskriften her.
    Eller er det ment at de 4 dl i oppskriften skal kokes og løse buljongen i det?
    Bare litt utydelighet i oppskriften for de som evnt ikke har noen års erfaring bak grytene??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Camilla,

      Du kan fint sette 4 dl klart med en terning opp i så det løser seg opp mens du gjør det andre eller ha buljongterningen i og la den løse seg opp i suppen. Det er fint å løse den opp først så man er sikker på at det ikke blir buljong biter i suppen om den ikke koker lenge nok. God matlaging :)

      Kommenter  (0)


  • Monica

    10 måneder siden
    Porsjonsberegningen her er jo helt på jordet, ihvertfall om man har suppa som hovedrett og ikke forrett! Vi er to voksne og tre ungdommer i familien, og skulle vi laget for 5 personer utfra beregningen her hadde det blitt bare 2 dl suppe per hode? Jeg lagde til 12 personer (men halverte creme fraiche mengden), og det var akkurat passe for en sulten gjeng. Hadde ekstra chili oppi og kokt egg ved siden av, kjempegodt. :)

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Monica,

      Vi tar med tilbakemeldingen din videre til de som lager oppskriftene våre. Så hyggelig å høre at det ordnet seg og at du tilpasset oppskriften etter deres smaksløker :) God matlaging videre.

      Kommenter  (0)


  • Madelen

    2 år siden
    Finnes det oppskrift på det "brødet" som er avbildet sammen med suppen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Madelen, Her har du oppskrift på Grissini: http://www.tine.no/oppskrifter/lunsj-og-smaretter/forretter-snacks-og-tapas/pizza-sticks God bakst!

      Kommenter  (2)


  • Stine

    2 år siden
    Tror dere har byttet ut yoghurt med crème fraîche i oppskriften, men tipset er fortsatt et yoghurt-tips :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Stine, Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at det :) Jeg skal endre det med engang. God matlaging videre!

      Kommenter  (2)

      • lina

        1 år siden
        eg har ikkje stavmikser, kan eg bruke blender

        Kommenter  (0)

        • Sindre , Kundekonsulent

          1 år siden
          Det går helt fint Lina!

          Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat