
Gulrotsuppe med kanel og Crème Fraîche
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kggulrot
-
1 stkløk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 tskorianderfrø
-
1 stkkanelstang
-
1 lvann
-
2 stkgrønnsaksbuljongterninger
-
1 stkappelsin
-
300 g
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skrell gulrot og løk, og hakk i grove biter. Ha smør i en stekepanne og fres løk og gulrot raskt.
-
2
Ha i korianderfrø og kanelstang og la det surre i 10 minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og kok grønnsakene møre, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstangen.
-
3
Press saft fra appelsin og ha i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Suppen skal være ganske tykk. Ta stekepannen av platen og vend inn 2/3 av Crème Fraîche.
Tips
Når du skal varme opp yoghurt, bør du blande inn litt maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg. La heller ikke suppen fosskoke etter at yoghurten er tilsatt.
-
4
Juster eventuelt konsistensen med ekstra appelsinsaft om ønskelig, og smak til med salt og pepper. Server i en suppebolle med en spiseskje Crème Fraîche på toppen.