Gulrotsuppe med kanel og yoghurt

Gulrotsuppe med kanel og Crème Fraîche

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget gulrotsuppe som er fyldig og god. Kanel og Crème Fraîche gir en spennende smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 kg gulrot
1 stk løk
1 ss TINE Meierismør til steking
2 ts korianderfrø
1 stk kanelstang
1 l vann
2 stk grønnsakbuljongterninger
1 stk appelsin
300 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
¼ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell gulrot og løk, og hakk i grove biter. Ha smør i en stekepanne og fres løk og gulrot raskt.
    2. Ha i korianderfrø og kanelstang og la det surre i 10 minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og kok grønnsakene møre, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstangen.
    3. Press saft fra appelsin og ha i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Suppen skal være ganske tykk. Ta stekepannen av platen og vend inn 2/3 av Crème Fraîche.
      Tips!

      Når du skal varme opp yoghurt, bør du blande inn litt maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg. La heller ikke suppen fosskoke etter at yoghurten er tilsatt.

    4. Juster eventuelt konsistensen med ekstra appelsinsaft om ønskelig, og smak til med salt og pepper. Server i en suppebolle med en spiseskje Crème Fraîche på toppen.
Tips!

Pynt gjerne med ertespirer. Det lager du selv! Legg grønne tørre erter i vann over natten i kjøleskap. Så ertene i en blomsterkrukke med jord. Sett krukken på en solrik plass inne, og pass på å vanne. Etter en ukes tid har du grønne og smakfulle ertespierer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karoline

    5 år siden
    Er det 1 kg skrellet gulerot dere går utfra eller 1 kg med skall på`?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Karoline, Det er 1 kg før skrelling, men 50 gram fra eller til, spiller ingen rolle. Håper suppen faller i smak!

      Kommenter  (8)


Det er mye kjærlighet i god mat