Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gulrotsuppe med kanel og TINE® Petite Fraîche

Enkel
30min

Hjemmelaget gulrotsuppe som er fyldig og god. Kanel og TINE® Petite Fraîche gir en spennende smak. Nam! Nam!

3.5
(33)
Next ImageGulrotsuppe med kanel og TINE® Petite Fraîche

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
gulrot
1 stk
løk
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 ts
korianderfrø
1 stk
kanelstang
1 l
vann
2 stk
grønnsaksbuljongterning
1 stk
appelsin
0.25 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulrot og løk, og hakk i grove biter. Ha smør i en stekepanne og fres løk og gulrot raskt.

  2. Ha i korianderfrø og kanelstang og la det surre i 10 minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og kok grønnsakene møre, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstangen.

  3. Press saft fra appelsin og ha i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Suppen skal være ganske tykk. Ta stekepannen av platen og vend inn 2/3 av TINE® Petite Fraîche.

  4. Juster eventuelt konsistensen med ekstra appelsinsaft om ønskelig, og smak til med salt og pepper. Server i en suppebolle med en spiseskje TINE® Petite Fraîche på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pynt gjerne med ertespirer. Det lager du selv! Legg grønne tørre erter i vann over natten i kjøleskap. Så ertene i en blomsterkrukke med jord. Sett krukken på en solrik plass inne, og pass på å vanne. Etter en ukes tid har du grønne og smakfulle ertespierer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter