Kyllingsuppe med karri

Kyllingsuppe med karri

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 30 min
Her har du en oppskrift på en fantastisk god suppe med mild karrismak. Server den velduftende suppen rykende varm med bacon-, kremost- og créme fraiche-blanding.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g kyllingfileter
2 ss TINE Meierismør til steking
1 stk løk
2 stk gulrøtter
100 g sjampinjong
2 ts karri
8 dl kyllingbuljong
1 ½ dl TINE Matfløte
1 dl hakket persille
100 g mais
½ ts salt
½ ts pepper

Topping (kan sløyfes)

4 skiver bacon
4 ss TINE Kremgo’® Naturell eller med smak
4 ss TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Skjær kyllingfilet i mindre biter. Stek kyllingbitene i smør i en kjele til de får en fin og gyllen farge.
    2. Rens og grovhakk løk, gulrot og sjampinjong. Stek dette sammen med kyllingen i noen minutter. Tilsett karri og la den surre med blandingen en liten stund.
    3. Tilsett kyllingbuljong, matfløte, persille og maiskorn og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på middels varme i ca 10 minutter.
  1. Toppingen

    1. Mens suppen koker, skjærer du bacon i mindre biter og steker det sprøtt i en varm panne. Bland kremost med creme fraiche.
    2. Server suppen rykende varm med bacon-, kremost- og creme fraiche-blandingen på toppen. Godt brød passer utmerket å spise ved siden av denne nydelige suppen.
Tips!

Det går fint å bytte ut kyllingfileter med ribbet kyllingkjøtt dersom du ønsker det. Men da trenger du ikke tilsette kjøttet før like før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Elisabeth

    2 år siden
    Fantastisk god suppe!! Gleder meg til å lage den igjen!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elisabth. Takk for en hyggelig tilbakemelding :) God høst!

      Kommenter  (0)


  • AM

    4 år siden
    Alldeles nydelig suppe:) En av favorittene!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Så flott at kyllingsuppen falt i smak :) Takk for at du deler!

      Kommenter  (0)


  • Sølvi Bratt

    5 år siden
    Fikk den servert i går og den var helt nydelig. Så den skal jeg lage mange ganger

    Kommenter  (4)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så hyggelig, Sølvi! Lykke til med suppelagingen!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    6 år siden
    Hadde det ikke vært en fordel å skrive kor i oppskriften kyllingbuljongen og matfløten skal i??

    Kommenter  (26)


Det er mye kjærlighet i god mat