Kyllingsuppe med karri
Enkel•30 min min
Her har du en oppskrift på en fantastisk god suppe med mild karrismak. Server den velduftende suppen rykende varm med bacon-, kremost- og créme fraiche-blanding.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gkyllingfileter
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 stkløk
-
2 stkgulrøtter
-
100 gsjampinjong
-
2 tskarri
-
8 dlkyllingbuljong
-
1 ½ dl
-
1 dlhakket persille
-
100 gmais
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Topping (kan sløyfes)
-
4 skiverbacon
-
4 ssTINE Kremgo® Naturell eller med smak
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Skjær kyllingfilet i mindre biter. Stek kyllingbitene i smør i en kjele til de får en fin og gyllen farge.
-
2
Rens og grovhakk løk, gulrot og sjampinjong. Stek dette sammen med kyllingen i noen minutter. Tilsett karri og la den surre med blandingen en liten stund.
-
3
Tilsett kyllingbuljong, matfløte, persille og maiskorn og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på middels varme i ca 10 minutter.
Toppingen
-
4
Mens suppen koker, skjærer du bacon i mindre biter og steker det sprøtt i en varm panne. Bland kremost med creme fraiche.
-
5
Server suppen rykende varm med bacon-, kremost- og creme fraiche-blandingen på toppen. Godt brød passer utmerket å spise ved siden av denne nydelige suppen.