Kyllingsuppe med karri

Kyllingsuppe med karri

7
138
Enkel30 min
Her har du en oppskrift på en fantastisk god suppe med mild karrismak. Server den velduftende suppen rykende varm med bacon-, kremost- og créme fraiche-blanding.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    kyllingfileter
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 100 g
    sjampinjong
  • 2 ts
    karri
  • 8 dl
    kyllingbuljong
  • 1 ½ dl
  • 1 dl
    hakket persille
  • 100 g
    mais
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Topping (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kyllingfilet i mindre biter. Stek kyllingbitene i smør i en kjele til de får en fin og gyllen farge.

  2. 2

    Rens og grovhakk løk, gulrot og sjampinjong. Stek dette sammen med kyllingen i noen minutter. Tilsett karri og la den surre med blandingen en liten stund.

  3. 3

    Tilsett kyllingbuljong, matfløte, persille og maiskorn og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på middels varme i ca 10 minutter.

Toppingen

  1. 4

    Mens suppen koker, skjærer du bacon i mindre biter og steker det sprøtt i en varm panne. Bland kremost med creme fraiche.

  2. 5

    Server suppen rykende varm med bacon-, kremost- og creme fraiche-blandingen på toppen. Godt brød passer utmerket å spise ved siden av denne nydelige suppen.

Tips

Det går fint å bytte ut kyllingfileter med ribbet kyllingkjøtt dersom du ønsker det. Men da trenger du ikke tilsette kjøttet før like før servering.

Del denne oppskriften: