Skip to main content

Blomkålsuppe med bacon

Enkel
20min

Et blomkålhode er utgangspunktet for denne mettende middagsretten. Garnityret setter en syrlig og spennende smak på suppen.

3.6
(79)
Next ImageBlomkålsuppe med bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
blomkål (ca 300g)
8 dl
hønsebuljong
0.5 dl
hvitvin

Garnityr

150 g
bacon (stekte småbiter)
2 ss
hakket persille
1 ss
revet sitronskall

Dressing

1 dl
Revet JARLSBERG®

Fremgangsmåte

  1. Rens blomkålhodet og skjær det i mindre biter. legg blomkålbitene i en kjele sammen med buljong og vin.

  2. Kok opp og la det koke 8 - 10 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

Garnityr

  1. Stek baconbitene og bland dem med hakket persille og revet sitronskall.

Dressing

  1. Bland Crème Fraîche og revet Jarlsberg

    Tips

    Du velger selv om du vil bruke TINE Lett Crème Fraîche eller TINE Crème Fraîche.

  2. Server suppen med bacongarnityret, dressingen i skåler ved siden av, og gjerne et godt brød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter