Fransk valnøttbrød
Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.
Middels•45 min•8 personer
Ingredienser
- 5 dl TINE® Fettfri Skummetmelk
- 1 pakke gjær, (50 gram)
- 0.5 dl TINE® Meierismør, (smeltet)
- 2 ts salt
- 100 g valnøtter
- 4 dl siktet rugmel
- 4 dl sammalt rug, fin
- 6 dl hvetemel, (ca.)
Slik gjør du
1
Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
2
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
3
La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
4
Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
5
Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
6
Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.
TipsDu kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.