
Fransk valnøttbrød
Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

Ingredienser
Antall porsjoner
8
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Varm melken i en liten kjele til den er lunken.
- 2
Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.
- 3
La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
- 4
Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
- 5
Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.
- 6
Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.
Tips
Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



