Skip to main content

Fransk valnøttbrød

Middels
45min

Morsomt og smakfullt brød som skjæres i biter, men som likevel henger sammen. Brytes fra hverandre etter hvert. Smaker godt med valnøtter og passer bra til ost, supper og salater.

3.4
(28)
Next ImageFransk valnøttbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Ingredienser

1 pakke
gjær (50 gram)
0.5 dl
2 ts
salt
100 g
valnøtter
4 dl
siktet rugmel
4 dl
sammalt rug, fin
6 dl
hvetemel (ca.)

Fremgangsmåte

  1. Varm melken i en liten kjele til den er lunken.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunken melk og rør ut gjæren. Rør i smør, hakkede valnøtter og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.

  3. La deigen hvile under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.

  4. Forvarm ovnen til 200 °C. Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form til runde brød og klem litt flate. La brødene heve under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.

  5. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når det tas fra hverandre.

  6. Stek brødene i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl brødet på rist utildekket. Brødet kan med fordel fryses.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne bruke andre typer nøtter også. For eksempel hassel- eller pistasjnøtter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter