Hjemmelaget spinatsuppe
Enkel•30 min min
Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
1 lTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen type melk
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
2 dl
-
3 dlJarlsberg® Revet eller annen revet ost
-
150 gfrisk spinat eller frossen spinat
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.
-
2
La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.
-
3
Legg den friske spinaten i suppen.
-
4
Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.
-
5
Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.