Hjemmelaget spinatsuppe

Hjemmelaget spinatsuppe

8
  • Enkel
  • 30 min
Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.

Ingredienser

2 stk løk
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
1 l Tinemelk® Lettmelk 1 % fett eller annen type melk
2 stk hønsebuljongterninger
2 dl TINE Matfløte
3 dl Jarlsberg® Revet eller annen revet ost
150 g frisk spinat eller frossen spinat
¼ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.
    2. La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.
    3. Legg den friske spinaten i suppen.
    4. Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.
    5. Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.
Tips

I denne suppen kan du bruke enten fersk eller frossen spinat. Den frosne spinaten bør tines litt i forveien, og så mye som mulig av vannet må klemmes ut. Et tips er å legge den frosne spinaten i et dørslag over en bolle, så slipper du unna alt vannet.

Kommentarer

  • Aida

    3 år siden
    Kan denne suppen fryses?

     (6)


Det er mye kjærlighet i god mat