Hjemmelaget spinatsuppe

Hjemmelaget spinatsuppe

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk løk
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
1 l Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type melk
2 stk hønsebuljongterninger
2 dl TINE Matfløte
3 dl Jarlsberg® Revet eller annen revet ost
150 g frisk spinat eller frossen spinat
¼ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.
    2. La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.
    3. Legg den friske spinaten i suppen.
    4. Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.
    5. Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.
Tips!

I denne suppen kan du bruke enten fersk eller frossen spinat. Den frosne spinaten bør tines litt i forveien, og så mye som mulig av vannet må klemmes ut. Et tips er å legge den frosne spinaten i et dørslag over en bolle, så slipper du unna alt vannet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Aida

    2 år siden
    Kan denne suppen fryses?

    Kommenter  (23)


  • Anne Sjuls Fjeld

    3 år siden
    Kjempegod suppe. Dette ligner veldig på den gode suppen mor serverte!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Trine

    4 år siden
    Løken kunne simret 10 minutter i et par desiliter vann etter steking, så hadde den blitt litt søtere? Syns det ble litt mye løksmak...

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Trine, Ja enten kan du la løken koke litt, eller steke den blank og myk i smøret :)

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    5 år siden
    Bruk gjerne masse mer spinat! Jeg heiv oppi en hel pose fersk spinat til 2 personer;)

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Både sunt og godt! :)

      Kommenter  (0)


  • sidsel randin

    5 år siden
    Noe av det beste vi har smakt på lenge. Kan virkerlig anbefales! Litt ørret-rester fra middagen i går, gjorde susen!

    Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat