Skip to main content

Hjemmelaget spinatsuppe

Enkel
30min

Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.

3.9
(175)
Next ImageHjemmelaget spinatsuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
løk
2 ss
hvetemel
1 l
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen type melk
2 stk
hønsebuljongterning
3 dl
Revet JARLSBERG® eller annen revet ost
150 g
frisk spinat eller frossen spinat
0.25 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.

  2. La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.

  3. Legg den friske spinaten i suppen.

  4. Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.

  5. Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne suppen kan du bruke enten fersk eller frossen spinat. Den frosne spinaten bør tines litt i forveien, og så mye som mulig av vannet må klemmes ut. Et tips er å legge den frosne spinaten i et dørslag over en bolle, så slipper du unna alt vannet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter