Skip to main content

Gartnersalat med rømmedressing

Enkel
15min

Gartnersalaten, eller aspargessalat om du vil, er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til en sommerbuffet.

3.3
(11)
Next ImageGartnersalat med rømmedressing

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Aspargessalat

250 g
asparges
1 stk
rødløk
2 skiver
brød
150 g
1 l
frisk spinat
1 dl
hakkede hasselnøtter

Rømmedressing med hvitløk

1 stk
hvitløksfedd
2 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Knekk av nedre del av aspargesen og kok øverste del i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann. Skjær løk i tynne skiver. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem gylne og sprø i smør. Avkjøl.

    Tips

    Du kan også kjøpe ferdige krutonger.

  2. Rull osteskiver rundt aspargesen. Fordel spinat på fat, legg asparges med ost oppå. Dryss over løk i skiver, brødkrutonger og hakkede nøtter. Server med rømmedressing og godt brød til.

Rømmedressing med hvitløk

  1. Finhakk hvitløk og bland den med rømme, sitronsaft, salt og pepper. La dressingen stå og trekke ca. ½ time før servering, da får den godgjort seg og smaker bedre.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Asparges og ost er en god og smakfull kombinasjon.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter