Gartnersalat med rømmedressing
Gartnersalaten, eller aspargessalat om du vil, er ypperlig som tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til en sommerbuffet.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
Aspargessalat
- 250 g asparges
- 1 stykk rødløk
- 2 skive brød
- 2 ss TINE® Meierismør
- 150 g Jarlsberg® Original, i skiver
- 1 l frisk spinat
- 1 dl hakkede hasselnøtter
Rømmedressing med hvitløk
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 beger TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
1
Knekk av nedre del av aspargesen og kok øverste del i lettsaltet vann i 2 - 3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann. Skjær løk i tynne skiver. Skjær brødskiver i små terninger og stek dem gylne og sprø i smør. Avkjøl.
TipsDu kan også kjøpe ferdige krutonger.
2
Rull osteskiver rundt aspargesen. Fordel spinat på fat, legg asparges med ost oppå. Dryss over løk i skiver, brødkrutonger og hakkede nøtter. Server med rømmedressing og godt brød til.
Rømmedressing med hvitløk
1
Finhakk hvitløk og bland den med rømme, sitronsaft, salt og pepper. La dressingen stå og trekke ca. ½ time før servering, da får den godgjort seg og smaker bedre.
TipsAsparges og ost er en god og smakfull kombinasjon.