Spinatsalat med ost, asparges og stekt parmaskinke

Salat med spinat, parmaskinke og ostedressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
En spinatsalat med sprøstekte skiver av parmaskinke, asparges og en herlig dressing med blåmuggost. Over strør du hjemmelagde hvitløkskrutonger.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

75 g Norzola eller Selblu Blå, ev. annen god blåmuggost
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ ts pepper

Hvitløkskrutonger

2 skiver loff eller grovbrød
2 ss TINE Meierismør
1 stk hvitløksfedd , finhakket

Salat

4 skiver parmaskinke eller annen god spekeskinke
1 bunt grønne asparges
100 g fersk spinat , gjerne babyspinat

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225°C.
  1. Dressing

    1. Bland sammen dressing først. Mos blåmuggost med en gaffel. Rør inn crème fraîche og smak til med litt pepper. Sett dressingen kjølig.
  2. Hvitløkskrutonger

    1. Skjær brød i små terninger. Stek de i smør og hvitløk i en stekepanne.
      Tips!

      Hvis ønskelig kan du selvfølgelig også bruke ferdige krutonger.

  3. Salat

    1. Legg skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek skinken midt i ovnen på 225°C i ca. 6 minutter og avkjøl. Alternativt kan du heller steke skinken direkte i en stekepanne tilsatt 1/2 ss smeltet smør, på høy varme i noen minutter.
    2. Knekk av nederste del av aspargesen og kast de korte bitene. Kok asparges i et par minutter i vann tilsatt litt salt. Avkjøl raskt i kaldt vann.
    3. Vask spinat godt og la den renne av. Legg spinaten på et fat. Dryss lett over ostedressingen.
    4. Rett før servering smuldrer du over den sprøstekte skinken og strør over krutongene. Legg på asparges.
Tips!

Pære skåret i tynne skiver smaker også kjempegodt i denne gode salaten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat