Salat med spinat, parmaskinke og ostedressing
En spinatsalat med sprøstekte skiver av parmaskinke, asparges og en herlig dressing med blåmuggost. Over strør du hjemmelagde hvitløkskrutonger.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Dressing
- 75 g Norzola®, eller Selblu Blå, ev. annen god blåmuggost
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 ts pepper
Hvitløkskrutonger
- 2 skive loff, eller grovbrød
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
Salat
- 4 skive parmaskinke, eller annen god spekeskinke
- 1 bunt grønne asparges
- 100 g fersk spinat, , gjerne babyspinat
Slik gjør du
Dressing
1
Bland sammen dressing først. Mos blåmuggost med en gaffel. Rør inn crème fraîche og smak til med litt pepper. Sett dressingen kjølig.
Hvitløkskrutonger
1
Skjær brød i små terninger. Stek de i smør og hvitløk i en stekepanne.
TipsHvis ønskelig kan du selvfølgelig også bruke ferdige krutonger.
Salat
1
Legg skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek skinken midt i ovnen på 225°C i ca. 6 minutter og avkjøl. Alternativt kan du heller steke skinken direkte i en stekepanne tilsatt 1/2 ss smeltet smør, på høy varme i noen minutter.
2
Knekk av nederste del av aspargesen og kast de korte bitene. Kok asparges i et par minutter i vann tilsatt litt salt. Avkjøl raskt i kaldt vann.
3
Vask spinat godt og la den renne av. Legg spinaten på et fat. Dryss lett over ostedressingen.
4
Rett før servering smuldrer du over den sprøstekte skinken og strør over krutongene. Legg på asparges.
TipsPære skåret i tynne skiver smaker også kjempegodt i denne gode salaten.