Spinatsalat med ost, asparges og stekt parmaskinke

Salat med spinat, parmaskinke og ostedressing

0
6
Enkel25 min
En spinatsalat med sprøstekte skiver av parmaskinke, asparges og en herlig dressing med blåmuggost. Over strør du hjemmelagde hvitløkskrutonger.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dressing

Hvitløkskrutonger

  • 2 skiver
    loff eller grovbrød
  • 2 ss
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket

Salat

  • 4 skiver
    parmaskinke eller annen god spekeskinke
  • 1 bunt
    grønne asparges
  • 100 g
    fersk spinat , gjerne babyspinat

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225°C.

Dressing

  1. 2

    Bland sammen dressing først. Mos blåmuggost med en gaffel. Rør inn crème fraîche og smak til med litt pepper. Sett dressingen kjølig.

Hvitløkskrutonger

  1. 3

    Skjær brød i små terninger. Stek de i smør og hvitløk i en stekepanne.

    Tips

    Hvis ønskelig kan du selvfølgelig også bruke ferdige krutonger.

Salat

  1. 4

    Legg skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek skinken midt i ovnen på 225°C i ca. 6 minutter og avkjøl. Alternativt kan du heller steke skinken direkte i en stekepanne tilsatt 1/2 ss smeltet smør, på høy varme i noen minutter.

  2. 5

    Knekk av nederste del av aspargesen og kast de korte bitene. Kok asparges i et par minutter i vann tilsatt litt salt. Avkjøl raskt i kaldt vann.

  3. 6

    Vask spinat godt og la den renne av. Legg spinaten på et fat. Dryss lett over ostedressingen.

  4. 7

    Rett før servering smuldrer du over den sprøstekte skinken og strør over krutongene. Legg på asparges.

Tips

Pære skåret i tynne skiver smaker også kjempegodt i denne gode salaten.

Del denne oppskriften: