Salat med spinat, parmaskinke og ostedressing
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Dressing
-
75 gNorzola® eller Selblu Blå, ev. annen god blåmuggost
-
2 dl
-
½ tspepper
Hvitløkskrutonger
-
2 skiverloff eller grovbrød
-
2 ss
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
Salat
-
4 skiverparmaskinke eller annen god spekeskinke
-
1 buntgrønne asparges
-
100 gfersk spinat , gjerne babyspinat
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225°C.
Dressing
-
2
Bland sammen dressing først. Mos blåmuggost med en gaffel. Rør inn crème fraîche og smak til med litt pepper. Sett dressingen kjølig.
Hvitløkskrutonger
-
3
Skjær brød i små terninger. Stek de i smør og hvitløk i en stekepanne.
Tips
Hvis ønskelig kan du selvfølgelig også bruke ferdige krutonger.
Salat
-
4
Legg skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek skinken midt i ovnen på 225°C i ca. 6 minutter og avkjøl. Alternativt kan du heller steke skinken direkte i en stekepanne tilsatt 1/2 ss smeltet smør, på høy varme i noen minutter.
-
5
Knekk av nederste del av aspargesen og kast de korte bitene. Kok asparges i et par minutter i vann tilsatt litt salt. Avkjøl raskt i kaldt vann.
-
6
Vask spinat godt og la den renne av. Legg spinaten på et fat. Dryss lett over ostedressingen.
-
7
Rett før servering smuldrer du over den sprøstekte skinken og strør over krutongene. Legg på asparges.