
Salat med spinat, parmaskinke og ostedressing
En spinatsalat med sprøstekte skiver av parmaskinke, asparges og en herlig dressing med blåmuggost. Over strør du hjemmelagde hvitløkskrutonger.

Ingredienser
Antall porsjoner
Salat
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 225°C.
Dressing
- 2
Bland sammen dressing først. Mos blåmuggost med en gaffel. Rør inn crème fraîche og smak til med litt pepper. Sett dressingen kjølig.
Hvitløkskrutonger
- 3
Skjær brød i små terninger. Stek de i smør og hvitløk i en stekepanne.
Tips
Hvis ønskelig kan du selvfølgelig også bruke ferdige krutonger.
Salat
- 4
Legg skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek skinken midt i ovnen på 225°C i ca. 6 minutter og avkjøl. Alternativt kan du heller steke skinken direkte i en stekepanne tilsatt 1/2 ss smeltet smør, på høy varme i noen minutter.
- 5
Knekk av nederste del av aspargesen og kast de korte bitene. Kok asparges i et par minutter i vann tilsatt litt salt. Avkjøl raskt i kaldt vann.
- 6
Vask spinat godt og la den renne av. Legg spinaten på et fat. Dryss lett over ostedressingen.
- 7
Rett før servering smuldrer du over den sprøstekte skinken og strør over krutongene. Legg på asparges.
Tips
Pære skåret i tynne skiver smaker også kjempegodt i denne gode salaten.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



