Skip to main content

Couscoussalat med kylling

Enkel
40min

Mild couscous med kylling, melon og en saus smakt til med ingefær og rosmarin er en salat som er lett å lage og lett å spise!

3.5
(29)
Next ImageCouscoussalat med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Couscoussalat

3 dl
couscous
3 dl
hønsebuljong
0.5 stk
grillet kylling (eller 2 stekte kyllingbryst)
500 g
melon, f.eks. vannmelon
0.5 stk
agurk
1 ts
malt koriander

Dressing

3 dl
1 ss
revet, fersk ingefær
1 ss
rosmarin, hakket
0.25 ts
salt
0.25 ts
sukker

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage dressingen. Bland rømme, ingefær, rosmarin, salt og sukker og smak den til med ev. litt mer salt og sukker. La dressingen stå kjølig i ca. 30 minutter.

Couscoussalat

  1. Lag couscous i buljong etter anvisning på pakken. Rør i smør og avkjøl. Rør i grynene med en gaffel slik at de ikke klumper seg sammen.

  2. Ta bort skinn og bein på kyllingen. Hvis du heller bruker ferske kyllingfileter, må du steke disse i en varm panne til de er gjennomstekte. Del i biter.

  3. Del melon i to og ta ut frø. Del melonkjøttet i terninger eller ta ut med kulejern. Del agurk i terninger.

  4. Bland kylling, melon, agurk og koriander i den kokte couscousen. Server couscousen med dressing og gjerne salat ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Couscous er flott å bruke som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter