Couscoussalat med kylling

Couscoussalat med kylling

0
11
Enkel40 min
Mild couscous med kylling, melon og en saus smakt til med ingefær og rosmarin er en salat som er lett å lage og lett å spise!

Ingredienser

Antall porsjoner

Couscoussalat

  • 3 dl
    couscous
  • 3 dl
    hønsebuljong
  • 2 ss
  • ½ stk
    grillet kylling (eller 2 stekte kyllingbryst)
  • 500 g
    meloner , f.eks. vannmelon
  • ½ stk
    agurk
  • 1 ts
    malt koriander

Dressing

  • 3 dl
  • 1 ss
    revet, fersk ingefær
  • 1 ss
    rosmarin , hakket
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Start med å lage dressingen. Bland rømme, ingefær, rosmarin, salt og sukker og smak den til med ev. litt mer salt og sukker. La dressingen stå kjølig i ca. 30 minutter.

Couscoussalat

  1. 2

    Lag couscous i buljong etter anvisning på pakken. Rør i smør og avkjøl. Rør i grynene med en gaffel slik at de ikke klumper seg sammen.

  2. 3

    Ta bort skinn og bein på kyllingen. Hvis du heller bruker ferske kyllingfileter, må du steke disse i en varm panne til de er gjennomstekte. Del i biter.

  3. 4

    Del melon i to og ta ut frø. Del melonkjøttet i terninger eller ta ut med kulejern. Del agurk i terninger.

  4. 5

    Bland kylling, melon, agurk og koriander i den kokte couscousen. Server couscousen med dressing og gjerne salat ved siden av.

Tips

Couscous er flott å bruke som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Del denne oppskriften: