Couscoussalat med kylling
Mild couscous med kylling, melon og en saus smakt til med ingefær og rosmarin er en salat som er lett å lage og lett å spise!
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
Couscoussalat
- 3 dl couscous
- 3 dl hønsebuljong
- 2 ss TINE® Meierismør
- 0.5 stykk grillet kylling, (eller 2 stekte kyllingbryst)
- 500 g melon, , f.eks. vannmelon
- 0.5 stykk agurk
- 1 ts malt koriander
Dressing
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %, (1 beger)
- 1 ss revet, fersk ingefær
- 1 ss rosmarin, , hakket
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts sukker
Slik gjør du
1
Start med å lage dressingen. Bland rømme, ingefær, rosmarin, salt og sukker og smak den til med ev. litt mer salt og sukker. La dressingen stå kjølig i ca. 30 minutter.
Couscoussalat
1
Lag couscous i buljong etter anvisning på pakken. Rør i smør og avkjøl. Rør i grynene med en gaffel slik at de ikke klumper seg sammen.
2
Ta bort skinn og bein på kyllingen. Hvis du heller bruker ferske kyllingfileter, må du steke disse i en varm panne til de er gjennomstekte.
Del i biter.
3
Del melon i to og ta ut frø. Del melonkjøttet i terninger eller ta ut med kulejern. Del agurk i terninger.
4
Bland kylling, melon, agurk og koriander i den kokte couscousen. Server couscousen med dressing og gjerne salat ved siden av.
TipsCouscous er flott å bruke som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.