Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Couscoussalat med kylling

Enkel
40min

Mild couscous med kylling, melon og en saus smakt til med ingefær og rosmarin er en salat som er lett å lage og lett å spise!

3.5
(29)
Next ImageCouscoussalat med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Couscoussalat

3 dl
couscous
3 dl
hønsebuljong
0.5 stk
grillet kylling (eller 2 stekte kyllingbryst)
500 g
melon, f.eks. vannmelon
0.5 stk
agurk
1 ts
malt koriander

Dressing

3 dl
1 ss
revet, fersk ingefær
1 ss
rosmarin, hakket
0.25 ts
salt
0.25 ts
sukker

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage dressingen. Bland rømme, ingefær, rosmarin, salt og sukker og smak den til med ev. litt mer salt og sukker. La dressingen stå kjølig i ca. 30 minutter.

Couscoussalat

  1. Lag couscous i buljong etter anvisning på pakken. Rør i smør og avkjøl. Rør i grynene med en gaffel slik at de ikke klumper seg sammen.

  2. Ta bort skinn og bein på kyllingen. Hvis du heller bruker ferske kyllingfileter, må du steke disse i en varm panne til de er gjennomstekte. Del i biter.

  3. Del melon i to og ta ut frø. Del melonkjøttet i terninger eller ta ut med kulejern. Del agurk i terninger.

  4. Bland kylling, melon, agurk og koriander i den kokte couscousen. Server couscousen med dressing og gjerne salat ved siden av.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Couscous er flott å bruke som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter