Rekecouscous
Enkel•20 min min
Denne retten balanserer surt og søtt på en utsøkt måte og smaker godt både som en lun salat eller som egen rett til lunsj eller middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlvann
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
3 dlcouscous
-
½ ss
-
1 stkavokado
-
1 stkeple
-
2 stilkerselleri
-
500 grensede reker
-
1 dlfinklippet gressløk
Tilbehør
-
3 dl
-
2 tsflytende honning
-
1 stklime revet skall og saft av
-
¼ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann med buljongterning. Rør i couscousgryn og tilsett smør. La det stå under lokk i ca. 5 minutter.
-
2
Del avocado i to, ta ut stenen og skrell. Skjær kjøttet i terninger. Fjern kjernehuset i eplet og skjær i tynne skiver. Skjær stilksellerien i cm-tykke biter. Bland frukt- og grønnsakhakket i couscousen. Vend inn reker og gressløk. Smak til salt og nykvernet pepper.
Hvordan dele avokado på en enkel måte
Tilbehør
-
3
Rør sammen rømme, honning, lime, salt og pepper til en saus. Server sausen til couscousblandingen.