Skip to main content

Rekecouscous

Enkel
20min

Denne retten balanserer surt og søtt på en utsøkt måte og smaker godt både som en lun salat eller som egen rett til lunsj eller middag.

2.8
(6)
Next ImageRekecouscous

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
3 dl
couscous
1 stk
avokado
1 stk
eple
2 stilk
selleri
500 g
rensede reker
1 dl
finklippet gressløk

Tilbehør

2 ts
flytende honning
1 stk
lime revet skall og saft av
0.25 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med buljongterning. Rør i couscousgryn og tilsett smør. La det stå under lokk i ca. 5 minutter.

  2. Del avocado i to, ta ut stenen og skrell. Skjær kjøttet i terninger. Fjern kjernehuset i eplet og skjær i tynne skiver. Skjær stilksellerien i cm-tykke biter. Bland frukt- og grønnsakhakket i couscousen. Vend inn reker og gressløk. Smak til salt og nykvernet pepper.

Tilbehør

  1. Rør sammen rømme, honning, lime, salt og pepper til en saus. Server sausen til couscousblandingen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Couscous består av durumhvetens kjerne og kan brukes både i desserter og sammen med kjøtt, fisk og grønnsaker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter