Rekecouscous

Rekecouscous

0
4
Enkel20 min
Denne retten balanserer surt og søtt på en utsøkt måte og smaker godt både som en lun salat eller som egen rett til lunsj eller middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    vann
  • 1 stk
    grønnsaksbuljongterning
  • 3 dl
    couscous
  • ½ ss
  • 1 stk
    avokado
  • 1 stk
    eple
  • 2 stilker
    selleri
  • 500 g
    rensede reker
  • 1 dl
    finklippet gressløk

Tilbehør

  • 3 dl
  • 2 ts
    flytende honning
  • 1 stk
    lime revet skall og saft av
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann med buljongterning. Rør i couscousgryn og tilsett smør. La det stå under lokk i ca. 5 minutter.

  2. 2

    Del avocado i to, ta ut stenen og skrell. Skjær kjøttet i terninger. Fjern kjernehuset i eplet og skjær i tynne skiver. Skjær stilksellerien i cm-tykke biter. Bland frukt- og grønnsakhakket i couscousen. Vend inn reker og gressløk. Smak til salt og nykvernet pepper.

    Hvordan dele avokado på en enkel måte

    Hvordan dele avokado på en enkel måte

Tilbehør

  1. 3

    Rør sammen rømme, honning, lime, salt og pepper til en saus. Server sausen til couscousblandingen.

Tips

Couscous består av durumhvetens kjerne og kan brukes både i desserter og sammen med kjøtt, fisk og grønnsaker.

Del denne oppskriften: