Skip to main content

Sprø kylling med couscous

Enkel
30min

Oppskrift på nydelig kyllingrett med couscous og grønnsaker.

3.8
(138)
Next ImageSprø kylling med couscous

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
grønn paprika
1 stk
rød paprika
1 stk
løk
3 stk
gulrot
4 stk
kyllingbryst
0.5 ts
chilipulver
1 ts
paprikapulver
1 ts
salt
4 ss
hvetemel
4 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Couscous:

3 dl
vann
300 g
couscous
1 ts
karri

Fremgangsmåte

  1. Vask paprika og skrell løk og gulrot. Skjær i omtrent like store skiver.

  2. Skjær kylling i passe store biter. Bland chilipulver, paprikakrydder, salt og hvetemel i en bolle. Finn fram en stekepanne og varm opp olje på middels sterk varme.

  3. Vend kyllingbitene lett i melblandingen, og stek dem i pannen til de er gjennomstekte, ca. 4 minutter.

  4. I en annen stekepanne eller gryte varmer du opp olje. Stek gulrøtter, løk og paprika i 6–7 minutter til de er møre og blanke, men ikke helt myke.

Couscous:

  1. Kok opp vann i en gryte. Ha couscous-gryn i en annen gryte eller bolle. Rør inn karripulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Pass på at couscousen blir ferdig samtidig med resten av retten. Server de sprøstekte kyllingbitene sammen med couscous og nystekte grønnsaker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan fint erstatte kylling med for eksempel laks eller biter av biff dersom du ønsker en variasjon på denne couscous-retten.

Flere fristende oppskrifter