Kyllinggryte og couscous

Kyllinggryte og couscous

11
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.

Ingredienser

3 dl couscous
2 stk hvitløksfedd
600 g kyllingfileter
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
2 ½ dl TINE Matfløte
2 ½ dl hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
1 ts soyasaus
1 ts sambal oelek
1 ss honning
400 g ferdigkokte kikerter
1 ss sitron , skall og saft
2 ss persille (kan sløyfes)
125 g ruccola

Slik gjør du det

    1. Kok couscous etter anvisningen på pakken.
    2. Skrell og grovhakk hvitløk.
    3. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.
    4. Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
    5. Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.
    6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.
Tips

Du kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.

Kommentarer

  • Torgerd

    1 år siden
    Nydelig, bruker kokosmelk i stedenfor matfløte, og litt revet ingefær i tillegg. Kjempegodt????

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for at du deler din vri med alle oss :) høres fantastisk godt ut!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat