Kyllinggryte og couscous
Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.

Ingredienser
Porsjoner
Slik gjør du
- 1
Kok couscous etter anvisningen på pakken.
- 2
Skrell og grovhakk hvitløk.
- 3
Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.
- 4
Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
- 5
Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.
- 6
Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.
Tips
Du kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.