Kyllinggryte og couscous

Kyllinggryte og couscous

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl couscous
2 stk hvitløksfedd
600 g kyllingfileter
1 ss olje
1 ts salt
½ ts pepper
2 ½ dl TINE Matfløte
2 ½ dl hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
1 ts soyasaus
1 ts sambal oelek
1 ss honning
400 g ferdigkokte kikerter
1 ss sitron , skall og saft
2 ss persille (kan sløyfes)
125 g ruccola

Slik gjør du det

    1. Kok couscous etter anvisningen på pakken.
    2. Skrell og grovhakk hvitløk.
    3. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.
    4. Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
    5. Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.
    6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.
Tips!

Du kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.

Kommentar

Kommentarer

  • Torgerd

    5 måneder siden
    Nydelig, bruker kokosmelk i stedenfor matfløte, og litt revet ingefær i tillegg. Kjempegodt????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Takk for at du deler din vri med alle oss :) høres fantastisk godt ut!

      Kommenter  (0)


  • Tollef

    3 år siden
    En fin rett. Jeg kokte grov bulgur i kyllingbuljong, i stedet for å servere med couscous. Rucculaen kompletterte retten veldig godt. Vi rev den i biter og bladet med bulgur og kyllinggryte. Nydelig.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tollef, Tusen takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    6 år siden
    2 1/2 hva da med hønsebuljong? Desiliter? Liter? Terning?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Heidi. Det skal være 2 1/2 desiliter. Beklager at dette har falt ut! Jeg skal rette det opp med en gang! :)

      Kommenter  (1)


  • Tifa

    6 år siden
    Kjenpe enkelt å lage, og supergodt! Denne retten kan jeg virkelig anbefale. :) Den er litt tyntflytende, men det kan jo fikses lett med litt jevning tenker jeg.

    Kommenter  (4)


  • Anne Brit

    6 år siden
    I punkt nr. 4 står det "riv skallet av sitronene" . Hvor mange sitroner? 2 stk ettersom det står sitronene? Står ikke noe om sitroner i ingrediensene.

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei! Her har det gått litt fort i svingene når oppskriften ble lagt inn. Har rettet opp i ingrediensliste og i fremgangsmåten. Håper du allikevel koste deg med kyllinggryte og couscous! Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på forglemmelsen :)

      Kommenter  (1)


  • Marit

    6 år siden
    Hva er sambal oelek ?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Marit! Sambal oelek er en sterk type chillipasta, hovedsakelig laget av finknust chili, salt og litt brunt sukker. Du får kjøpt det på små glass i de fleste dagligvarebutikker. Se f eks denne: http://www.santamariaworld.com/no/Produkter/krydder/#!/sambal-oelek/

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat