Kyllinggryte og couscous
Enkel•30 min min
Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlcouscous
-
2 stkhvitløksfedd
-
600 gkyllingfileter
-
1 ssolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ½ dl
-
2 ½ dlhønsebuljong eller grønnsaksbuljong
-
1 tssoyasaus
-
1 tssambal oelek
-
1 sshonning
-
400 gferdigkokte kikerter
-
1 sssitron , skall og saft
-
2 sspersille (kan sløyfes)
-
125 gruccola
Slik gjør du det
-
1
Kok couscous etter anvisningen på pakken.
-
2
Skrell og grovhakk hvitløk.
-
3
Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.
-
4
Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
-
5
Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.
-
6
Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.