Kyllinggryte og couscous
Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 3 dl couscous
- 2 stykk hvitløksfedd
- 600 g kyllingfilet
- 1 ss olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2.5 dl TINE® Matfløte
- 2.5 dl hønsebuljong, eller grønnsaksbuljong
- 1 ts soyasaus
- 1 ts sambal oelek
- 1 ss honning
- 400 g ferdigkokte kikerter
- 1 ss sitron, , skall og saft
- 2 ss persille, (kan sløyfes)
- 125 g ruccola
Slik gjør du
1
Kok couscous etter anvisningen på pakken.
2
Skrell og grovhakk hvitløk.
3
Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.
4
Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
5
Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.
6
Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.
TipsDu kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.