Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kyllinggryte og couscous

Enkel
30min

Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.

4.1
(96)
Next ImageKyllinggryte og couscous

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
couscous
2 stk
hvitløksfedd
600 g
kyllingfilet
1 ss
olje
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2.5 dl
hønsebuljong eller grønnsaksbuljong
1 ts
soyasaus
1 ts
sambal oelek
1 ss
honning
400 g
ferdigkokte kikerter
1 ss
sitron, skall og saft
2 ss
persille (kan sløyfes)
125 g
ruccola

Fremgangsmåte

  1. Kok couscous etter anvisningen på pakken.

  2. Skrell og grovhakk hvitløk.

  3. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.

  4. Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.

  5. Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.

  6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter