Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

Enkel
30min

Hjemmelagde kyllingnuggets med ovnsbakte rotgrønnsaker. En sikker vinner blant barna.

3.9
(77)
Next ImageKyllingnuggets med rotgrønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

3 stk
potet
3 stk
gulrot
2 stk
persillerot
1 stk
sellerirot
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
3 ss
hvetemel (kan sløyfes)
0.5 ts
salt

Kyllingnuggets:

4 stk
kyllingfilet
1 stk
egg
100 g
brødsmuler, griljermel eller strøkavring
50 g
parmesan
0.25 ts
kajennepepper
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
olje (eller smør) til steking

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  1. Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.

Kyllingnuggets:

  1. Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.

  2. Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Erstatt gjerne rotgrønnsakene med ferdiglagde pommes frites eller andre potetbåter som du steker i ovnen eller i en varm stekepanne.

Flere fristende oppskrifter