Skip to main content

Kyllingnuggets med rotgrønnsaker

Enkel
30min

Hjemmelagde kyllingnuggets med ovnsbakte rotgrønnsaker. En sikker vinner blant barna.

3.9
(77)
Next ImageKyllingnuggets med rotgrønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

3 stk
potet
3 stk
gulrot
2 stk
persillerot
1 stk
sellerirot
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje
3 ss
hvetemel (kan sløyfes)
0.5 ts
salt

Kyllingnuggets:

4 stk
kyllingfilet
1 stk
egg
100 g
brødsmuler, griljermel eller strøkavring
50 g
parmesan
0.25 ts
kajennepepper
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
olje (eller smør) til steking

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

  1. Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.

Kyllingnuggets:

  1. Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.

  2. Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Erstatt gjerne rotgrønnsakene med ferdiglagde pommes frites eller andre potetbåter som du steker i ovnen eller i en varm stekepanne.

Flere fristende oppskrifter