
Kyllingnuggets med rotgrønnsaker
Hjemmelagde kyllingnuggets med ovnsbakte rotgrønnsaker. En sikker vinner blant barna.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
Kyllingnuggets:
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på varmluft 220 °C eller over- og undervarme 250 °C, og finn frem en ildfast form.
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
- 2
Skrell potet, gulrot, persillerot og sellerirot, (sellerirot skrelles gjerne med kniv) og del dem i omtrent like store, avlange biter. Ha alle rotgrønnsakene over i den ildfaste formen og vend dem godt i olje og hvetemel til de er helt dekket. Stek grønnsakene midt i ovnen til de er møre, i 20–25 minutter.
Kyllingnuggets:
- 3
Skjær kylling i passe store biter. Ha egg i en dyp tallerken eller bolle. I en annen bolle blander du brødsmuler med revet parmesan, kajennepepper, salt og pepper.
- 4
Varm olje eller smør i en stekepanne på middels sterk varme. Vend kyllingbitene først i egg og så i brødsmuleblandingen. Legg dem i den varme stekepannen. Stek nuggetsene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne.
Tips
Erstatt gjerne rotgrønnsakene med ferdiglagde pommes frites eller andre potetbåter som du steker i ovnen eller i en varm stekepanne.
Flere fristende oppskrifter

