Kyllingburrito
Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Lag den gjerne med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme. I denne oppskriften har vi brukt kyllingkjøtt, men du kan også variere med andre typer kjøtt, som biff av okse eller svin indrefilet.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
kyllingburrito:
- 4 stykk store tortillalefse, eller wraps, gjerne fullkorn
- 1 stykk løk
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk paprika
- 2 ss koriander
- 400 g kyllingbryst
- 1 ss solsikkeolje, til steking
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 400 g kidneybønner
Guacamole:
- 2 stykk avokado
- 1 stykk hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 3 ss limesaft, eventuelt sitron
- 0.5 ts salt, eller havsalt
- 0.5 ts pepper
Tilbehør:
- 4 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 4 ss tomatsalsa
- 12 stykk cherrytomat, , delt i to
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm i 10–12 minutter eller som anvist på pakken.
2
Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander.
3
Skjær kylling i strimler eller biter. Stek kyllingen i olje sammen med løk, hvitløk og paprika. Krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.
guacamole:
1
Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
2
Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett guacamolen kaldt fram til servering.
3
Fordel kyllingblandingen på tortillasene, og ha på guacamole, rømme, og salsa. Rull sammen til en burrito. Pynt tallerkenen med cherrytomater.
TipsLegg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den lettere på fargen.