
Kyllingburrito
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
kyllingburrito:
-
4 stkstore tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkpaprika
-
2 sskoriander
-
400 gkyllingbryst
-
1 sssolsikkeolje til steking
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
400 gkidneybønner
Guacamole:
-
2 stkavokado
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 ssolivenolje
-
3 sslimesaft eventuelt sitron
-
½ tssalt eller havsalt
-
½ tspepper
Tilbehør:
-
4 ss
-
4 sstomatsalsa
-
12 stkcherrytomater , delt i to
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm i 10–12 minutter eller som anvist på pakken.
-
2
Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander.
-
3
Skjær kylling i strimler eller biter. Stek kyllingen i olje sammen med løk, hvitløk og paprika. Krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.
guacamole:
-
4
Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.
-
5
Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett guacamolen kaldt fram til servering.
-
6
Fordel kyllingblandingen på tortillasene, og ha på guacamole, rømme, og salsa. Rull sammen til en burrito. Pynt tallerkenen med cherrytomater.