Skip to main content

Kyllingburrito

Enkel
30min

Burrito er en meksikansk rett med myke tortillalefser. Lag den gjerne med kjøttsaus, bønner, ris, guacamole, revet ost og rømme. I denne oppskriften har vi brukt kyllingkjøtt, men du kan også variere med andre typer kjøtt, som biff av okse eller svin indrefilet.

4.3
(61)
Next ImageKyllingburrito

Ingredienser

Antall porsjoner

kyllingburrito:

4 stk
store tortillalefse eller wraps, gjerne fullkorn
1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
paprika
2 ss
koriander
400 g
kyllingbryst
1 ss
solsikkeolje til steking
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
400 g
kidneybønner

Guacamole:

2 stk
avokado
1 stk
hvitløksfedd
1 ss
olivenolje
3 ss
limesaft eventuelt sitron
0.5 ts
salt eller havsalt
0.5 ts
pepper

Tilbehør:

4 ss
tomatsalsa
12 stk
cherrytomat, delt i to

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 100 °C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm i 10–12 minutter eller som anvist på pakken.

  2. Hakk løk, hvitløk og paprika. Finhakk frisk koriander.

  3. Skjær kylling i strimler eller biter. Stek kyllingen i olje sammen med løk, hvitløk og paprika. Krydre med salt og pepper. Vend inn bønner og koriander.

guacamole:

  1. Del avokado på langs og fjerne steinen med en skje. Skrap ut avokadokjøttet med den samme skjeen og ha det i en bolle. Mos lett med gaffel til du får ønsket konsistens.

  2. Press hvitløk og bland den i avokadoen sammen med olivenolje, limesaft, salt og pepper. Sett guacamolen kaldt fram til servering.

  3. Fordel kyllingblandingen på tortillasene, og ha på guacamole, rømme, og salsa. Rull sammen til en burrito. Pynt tallerkenen med cherrytomater.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Legg avokadosteinene i guacamolen. Da holder den lettere på fargen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter