Kyllingsalat med Kesam®-dressing

(77)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kesam® egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Dermed får du en nydelig dressing som passer perfekt til den sunne og lekre kyllingsalaten, men som også fint kan brukes som tilbehør til andre typer salat. Så enkelt og, akk, så godt!

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsalat

300 gblandet salat, feks romanosalat, hjertesalt og ruccola
2 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør eller olje til steking
2 stkavokado
2 stkvårløk
100 gsukkererter
200 gcherrytomater
50 gvalnøtter

Dressing

3 dlKesam® Original eller Mager
½ dlfrisk basilikum, hakket
2 tssitronsaft
2 tsflytende honning
¼ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • Kyllingsalat

    1. Stek kyllingfiletene i smør eller olje i en stekepanne, ca. 5-6 min. på hver side. La filetene hvile og skjær i biter.

      Tips:

      Hvis du ønsker enda mer smak på kyllingen og har tid tilgjengelig, kan du lage en god marinade til kyllingen. Bland sammen hvitløk, litt honning, bittelitt sitronsaft, friske urter, salt, pepper og litt god olivenolje i en pose. Legg i filetene og la dem ligge kaldt i marinaden i noen timer før du steker kyllingen. Kjempegodt!

    2. Vask og tørk salaten. Skrell og del avokado i biter, del tomater og sukkererter og finsnitt vårløk. Anrett salat og grønnsaker i en bolle og topp med kylling.
  • Dressing

    1. Ha Kesam i en bolle, rør inn sitronsaft og honning. Hakk og tilsett urter og smak til med salt og pepper.

Tips:

Sprøstekt bacon er alltid vinner i en kyllingsalat!

Kommentarer

  Legg til kommentar