Kyllingsalat med Kesam®-dressing
Kesam® egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Dermed får du en nydelig dressing som passer perfekt til den sunne og lekre kyllingsalaten, men som også fint kan brukes som tilbehør til andre typer salat. Så enkelt og, akk, så godt!
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Kyllingsalat
- 300 g blandet salat, , feks romanosalat, hjertesalt og ruccola
- 2 stykk kyllingfilet
- 1 ss TINE® Meierismør, eller olje til steking
- 2 stykk avokado
- 2 stykk vårløk
- 100 g sukkererter
- 200 g cherrytomat
- 50 g valnøtter
Dressing
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri, eller Mager
- 0.5 dl frisk basilikum, , hakket
- 2 ts sitronsaft
- 2 ts flytende honning
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Stek kyllingfiletene i smør eller olje i en stekepanne, ca. 5-6 min. på hver side. La filetene hvile og skjær i biter.
TipsHvis du ønsker enda mer smak på kyllingen og har tid tilgjengelig, kan du lage en god marinade til kyllingen. Bland sammen hvitløk, litt honning, bittelitt sitronsaft, friske urter, salt, pepper og litt god olivenolje i en pose. Legg i filetene og la dem ligge kaldt i marinaden i noen timer før du steker kyllingen. Kjempegodt!
2
Vask og tørk salaten. Skrell og del avokado i biter, del tomater og sukkererter og finsnitt vårløk. Anrett salat og grønnsaker i en bolle og topp med kylling.
Dressing
1
Ha Kesam i en bolle, rør inn sitronsaft og honning. Hakk og tilsett urter og smak til med salt og pepper.
TipsSprøstekt bacon er alltid vinner i en kyllingsalat!