Kyllingsalat med Kesamdressing

Kyllingsalat med Kesam®-dressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Kesam® egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Dermed får du en nydelig dressing som passer perfekt til den sunne og lekre kyllingsalaten, men som også fint kan brukes som tilbehør til andre typer salat. Så enkelt og, akk, så godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Kyllingsalat

300 g blandet salat , feks romanosalat, hjertesalt og ruccola
2 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør eller olje til steking
2 stk avokado
2 stk vårløk
100 g sukkererter
200 g cherrytomater
50 g valnøtter

Dressing

3 dl Kesam® Original eller Mager
½ dl frisk basilikum , hakket
2 ts sitronsaft
2 ts flytende honning
¼ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Stek kyllingfiletene i smør eller olje i en stekepanne, ca. 5-6 min. på hver side. La filetene hvile og skjær i biter.
      Tips!

      Hvis du ønsker enda mer smak på kyllingen og har tid tilgjengelig, kan du lage en god marinade til kyllingen. Bland sammen hvitløk, litt honning, bittelitt sitronsaft, friske urter, salt, pepper og litt god olivenolje i en pose. Legg i filetene og la dem ligge kaldt i marinaden i noen timer før du steker kyllingen. Kjempegodt!

    2. Vask og tørk salaten. Skrell og del avokado i biter, del tomater og sukkererter og finsnitt vårløk. Anrett salat og grønnsaker i en bolle og topp med kylling.
  1. Dressing

    1. Ha Kesam i en bolle, rør inn sitronsaft og honning. Hakk og tilsett urter og smak til med salt og pepper.
Tips!

Sprøstekt bacon er alltid vinner i en kyllingsalat!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat