Frisk sommersalat
En fantastisk salat med avokado, jordbær og kylling passer perfekt på sommerbuffeten eller til lunsj en sval sommerdag. Dressingen laget fra stekesjyen smaker nydelig på.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk avokado
- 2 stykk kyllingbryst, (evt. 1 grillkylling)
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 ss balsamicoeddik
- 2 dl salatblad, (f. eks. frissé, ekeblad eller issalat)
- 1 bunt reddik
- 1 stykk vårløk
- 1 dl friske urter
- 100 g Jarlsberg® Vellagret m/skorpe, skåret i terninger
- 200 g jordbær
Slik gjør du
1
Del avokado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Del avokadokjøttet i mindre biter.
2
Smelt smøret i en stekepanne og brun kyllingkjøttet. Tilsett avokado like før kjøttet er ferdigstekt. Smak godt til med salt, nykvernet pepper og eddik. Avkjøl.
3
Bland revet salat, reddiker skåret i tynne skiver, vårløk i skiver, urter, osteterninger og halve jordbær på et stort fat. Legg kyllingbiter og avokado oppå. Drypp sjyen som er i stekepannen over salaten. Serveres med godt ferskt brød.
TipsEn sommerbuffet utendørs bør bestå av kalde retter som tåler å stå ute en stund. Det er lurt med et nettingslokk til å legge over fat og boller slik at ikke insekter kommer i maten.