Frisk sommersalat

Frisk sommersalat

0
9
Enkel20 min
En fantastisk salat med avocado, jordbær og kylling passer perfekt på sommerbuffeten eller til lunsj en sval sommerdag. Dressingen laget fra stekesjyen smaker nydelig på.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    avokado
  • 2 stk
    kyllingbryst (evt. 1 grillkylling)
  • 2 ss
  • 1 ss
    balsamicoeddik
  • 2 dl
    salatblader (f. eks. frissé, ekeblad eller issalt)
  • 1 bunt
    reddik
  • 1 stk
    vårløk
  • 1 dl
    friske urter
  • 100 g
    Jarlsberg® Vellagret m/skorpe skåret i terninger
  • 200 g
    jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Del avocado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Del avocadokjøttet i mindre biter.

  2. 2

    Smelt smøret i en stekepanne og brun kyllingkjøttet. Tilsett avocado like før kjøttet er ferdigstekt. Smak godt til med salt, nykvernet pepper og eddik. Avkjøl.

  3. 3

    Bland revet salat, reddiker skåret i tynne skiver, vårløk i skiver, urter, osteterninger og halve jordbær på et stort fat. Legg kyllingbiter og avocado oppå. Drypp sjyen som er i stekepannen over salaten. Serveres med godt ferskt brød.

Tips

En sommebuffet utendørs bør bestå av kalde retter som tåler å stå ute en stund. Det er lurt med et nettingslokk til å legge over fat og boller slik at ikke innsekter kommer i maten.

Del denne oppskriften: