Frisk sommersalat

Frisk sommersalat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
En fantastisk salat med avocado, jordbær og kylling passer perfekt på sommerbuffeten eller til lunsj en sval sommerdag. Dressingen laget fra stekesjyen smaker nydelig på.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk avokado
2 stk kyllingbryst (evt. 1 grillkylling)
2 ss TINE Meierismør
1 ss balsamicoeddik
2 dl salatblader (f. eks. frissé, ekeblad eller issalt)
1 bunt reddik
1 stk vårløk
1 dl friske urter
100 g Jarlsberg® Vellagret m/skorpe skåret i terninger
200 g jordbær

Slik gjør du det

    1. Del avocado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Del avocadokjøttet i mindre biter.
    2. Smelt smøret i en stekepanne og brun kyllingkjøttet. Tilsett avocado like før kjøttet er ferdigstekt. Smak godt til med salt, nykvernet pepper og eddik. Avkjøl.
    3. Bland revet salat, reddiker skåret i tynne skiver, vårløk i skiver, urter, osteterninger og halve jordbær på et stort fat. Legg kyllingbiter og avocado oppå. Drypp sjyen som er i stekepannen over salaten. Serveres med godt ferskt brød.
Tips!

En sommebuffet utendørs bør bestå av kalde retter som tåler å stå ute en stund. Det er lurt med et nettingslokk til å legge over fat og boller slik at ikke innsekter kommer i maten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat