
Frisk sommersalat
Enkel•20 min min
En fantastisk salat med avocado, jordbær og kylling passer perfekt på sommerbuffeten eller til lunsj en sval sommerdag. Dressingen laget fra stekesjyen smaker nydelig på.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkavokado
-
2 stkkyllingbryst (evt. 1 grillkylling)
-
2 ss
-
1 ssbalsamicoeddik
-
2 dlsalatblader (f. eks. frissé, ekeblad eller issalt)
-
1 buntreddik
-
1 stkvårløk
-
1 dlfriske urter
-
100 gJarlsberg® Vellagret m/skorpe skåret i terninger
-
200 gjordbær
Slik gjør du det
-
1
Del avocado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje. Del avocadokjøttet i mindre biter.
-
2
Smelt smøret i en stekepanne og brun kyllingkjøttet. Tilsett avocado like før kjøttet er ferdigstekt. Smak godt til med salt, nykvernet pepper og eddik. Avkjøl.
-
3
Bland revet salat, reddiker skåret i tynne skiver, vårløk i skiver, urter, osteterninger og halve jordbær på et stort fat. Legg kyllingbiter og avocado oppå. Drypp sjyen som er i stekepannen over salaten. Serveres med godt ferskt brød.