Oppskrift på middelhavssalat
0

Middelhavssalat

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig salat med smaker fra middelhavslandene. Med avocado, fetaost og soltørkede tomater passer den godt til for eksempel spekemat.

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

300 gblandet salat
2 stkavokado
2 sssitronsaft
1 stkliten rødløk
1 dlsoltørkede tomat
100 gfetaost

Rømmedressing

3 dlTINE Lettrømme 18 %
3 sssoltørkede tomater i olje
1 sstomatpuré
1 tsoregano
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Slik gjør du det

  • Rømmedressing

    1. Begynn med dressingen. Bland rømme, soltørkede tomater, tomatpuré og oregano. Smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt og godgjøre seg.
  • Salat

    1. Fordel salat i porsjonsskåler eller på asjetter. Del avocado i to, ta ut steinen og skjær avocado i skiver. Pensle med sitronsaft. Finhakk løk og skjær soltørket tomat i strimler. Smuldre osten. Bland alt lett sammen.
    2. Garner salaten med litt av sausen og server resten ved siden av salaten. Godt brød smaker nydelig til.

Tips:

Fruktkjøttet til avocado endrer raskt farge når den kommer i kontakt med luft. Derfor er det lurt å presse litt sitron på avocadoen etter at den er delt og skåret i biter.

Kommentarer