
Middelhavssalat
Enkel•10 min min
En herlig salat med smaker fra middelhavslandene. Med avocado, fetaost og soltørkede tomater passer den godt til for eksempel spekemat.
Ingredienser
Antall porsjoner
Salat
-
300 gblandet salat
-
2 stkavokado
-
2 sssitronsaft
-
1 stkliten rødløk
-
1 dlsoltørkede tomat
-
100 gfetaost
Rømmedressing
-
3 dl
-
3 sssoltørkede tomater i olje
-
1 sstomatpuré
-
1 tsoregano/mynte
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Begynn med dressingen. Bland rømme, soltørkede tomater, tomatpuré og oregano. Smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt og godgjøre seg.
Salat
-
2
Fordel salat i porsjonsskåler eller på asjetter. Del avocado i to, ta ut steinen og skjær avocado i skiver. Pensle med sitronsaft. Finhakk løk og skjær soltørket tomat i strimler. Smuldre osten. Bland alt lett sammen.
-
3
Garner salaten med litt av sausen og server resten ved siden av salaten. Godt brød smaker nydelig til.