Skip to main content

Middelhavssalat

Enkel
10min

En herlig salat med smaker fra middelhavslandene. Med avokado, salatost og soltørkede tomater passer den godt til for eksempel spekemat.

3.4
(36)
Next ImageMiddelhavssalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
rød paprika
150 g
soltørket tomat
300 g
blandet salat
2 stk
avokado
2 ss
sitronsaft
1 stk
liten rødløk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 240 ºC.

  2. Del opp paprika grovt. Ha oppkuttet paprika i en ildfast form sammen med soltørket tomat og olje fra salatosten. Stek i ovnen i 10 minutter til den får litt farge.

  3. Fordel salat på et fat. Del avokado i to, ta ut steinen og skjær avokado i skiver. Pensle med sitronsaft.

Salat

  1. Strimle rødløk. Ha over paprika, salatost og soltørket tomat på fatet.

    Tips

    Godt brød smaker nydelig til.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fruktkjøttet til avokado endrer raskt farge når den kommer i kontakt med luft. For å beholde den grønne fargen er det lurt å presse litt sitron på avokadoen etter at den er delt og skåret i biter.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter