Håndkle og blad
Middelhavssalat
(1818)

Middelhavssalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig salat med smaker fra middelhavslandene. Med avocado, fetaost og soltørkede tomater passer den godt til for eksempel spekemat.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

300 gblandet salat
2 stkavokado
2 sssitronsaft
1 stkliten rødløk
1 dlsoltørkede tomat
100 gfetaost

Rømmedressing

3 dlTINE Lettrømme 18 %
3 sssoltørkede tomater i olje
1 sstomatpuré
1 tsoregano
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper
BladBlad

Slik gjør du det

  • Rømmedressing

    1. Begynn med dressingen. Bland rømme, soltørkede tomater, tomatpuré og oregano. Smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt og godgjøre seg.
  • Salat

    1. Fordel salat i porsjonsskåler eller på asjetter. Del avocado i to, ta ut steinen og skjær avocado i skiver. Pensle med sitronsaft. Finhakk løk og skjær soltørket tomat i strimler. Smuldre osten. Bland alt lett sammen.
    2. Garner salaten med litt av sausen og server resten ved siden av salaten. Godt brød smaker nydelig til.
Blått hjerte
Tips!

Fruktkjøttet til avocado endrer raskt farge når den kommer i kontakt med luft. Derfor er det lurt å presse litt sitron på avocadoen etter at den er delt og skåret i biter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat