Middelhavssalat

Middelhavssalat

0
18
Enkel10 min
En herlig salat med smaker fra middelhavslandene. Med avocado, fetaost og soltørkede tomater passer den godt til for eksempel spekemat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

  • 300 g
    blandet salat
  • 2 stk
    avokado
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 1 stk
    liten rødløk
  • 1 dl
    soltørkede tomat
  • 100 g
    fetaost

Rømmedressing

  • 3 dl
  • 3 ss
    soltørkede tomater i olje
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 1 ts
    oregano
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Begynn med dressingen. Bland rømme, soltørkede tomater, tomatpuré og oregano. Smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt og godgjøre seg.

Salat

  1. 2

    Fordel salat i porsjonsskåler eller på asjetter. Del avocado i to, ta ut steinen og skjær avocado i skiver. Pensle med sitronsaft. Finhakk løk og skjær soltørket tomat i strimler. Smuldre osten. Bland alt lett sammen.

  2. 3

    Garner salaten med litt av sausen og server resten ved siden av salaten. Godt brød smaker nydelig til.

Tips

Fruktkjøttet til avocado endrer raskt farge når den kommer i kontakt med luft. Derfor er det lurt å presse litt sitron på avocadoen etter at den er delt og skåret i biter.

Del denne oppskriften: