Skip to main content

Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

Enkel
20min

En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?

4.0
(13)
Next ImageGrønn ertesuppe med klippfisk og bacon

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

8 dl
grønnsaksbuljong
500 g
frosne erter
2 ss
grønn pesto
0.5 ts
salt
0.5 ts
malt hvit pepper
1.5 l
vann
400 g
utvannet klippfisk, i tykke strimer
200 g
bacon, i små biter

Fremgangsmåte

  1. Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.

  2. Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.

  3. Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.

    Tips

    I stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.

  4. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.

  5. Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter