Skip to main content

Spinat- og ostesuppe

Enkel
15min

Oppskrift på en litt annerledes spinatsuppe, med god smak av pesto, garnert med nøtter og revet ost.

4.2
(23)
Next ImageSpinat- og ostesuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
løk
2 ss
hvetemel
2 stk
hønsebuljongterning
3 dl
Revet JARLSBERG®
150 g
frisk spinat
2 ts
pesto
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Garnityr:

2 ss
grovhakkede hasselnøtter
1 dl
revet Revet JARLSBERG®
4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Skrell og hakk løk. Fres den i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterninger. La suppen koke i ca. 3 min. Rør i Crème Fraîche og ost.

  2. Bland spinat, suppe og pesto i en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Vær forsiktig når du har varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  3. Rist nøtter gylne i en tørr stekepanne. Avkjøl. Strø over nøtter og ost ved servering. Server gjerne med godt brød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det smaker også godt med sopp i denne suppen, enten som erstatning for løken eller i tillegg.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter