placeholder image
7

Spinat- og ostesuppe

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en litt annerledes spinatsuppe, med god smak av pesto, garnert med nøtter og revet ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkhønsebuljongterninger
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 dlJarlsberg® Revet
150 gfrisk spinat
2 tspesto
½ tssalt
¼ tspepper

Garnityr:

2 ssgrovhakkede hasselnøtter
1 dlrevet Jarlsberg® Revet
4 skiverbrød

Slik gjør du det

    1. Skrell og hakk løk. Fres den i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterninger. La suppen koke i ca. 3 min. Rør i Crème Fraîche og ost.
    2. Bland spinat, suppe og pesto i en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Vær forsiktig når du har varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

    3. Rist nøtter gylne i en tørr stekepanne. Avkjøl. Strø over nøtter og ost ved servering. Server gjerne med godt brød til.

Tips:

Det smaker også godt med sopp i denne suppen, enten som erstatning for løken eller i tillegg.

Kommentarer