Spinat- og ostesuppe
Enkel•15 min min
Oppskrift på en litt annerledes spinatsuppe, med god smak av pesto, garnert med nøtter og revet ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkløk
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
1 l
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
1 beger
-
3 dlJarlsberg® Revet
-
150 gfrisk spinat
-
2 tspesto
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Garnityr:
-
2 ssgrovhakkede hasselnøtter
-
1 dlrevet Jarlsberg® Revet
-
4 skiverbrød
Slik gjør du det
-
1
Skrell og hakk løk. Fres den i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterninger. La suppen koke i ca. 3 min. Rør i Crème Fraîche og ost.
-
2
Bland spinat, suppe og pesto i en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.
Tips
Vær forsiktig når du har varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.
-
3
Rist nøtter gylne i en tørr stekepanne. Avkjøl. Strø over nøtter og ost ved servering. Server gjerne med godt brød til.