Spinat- og ostesuppe

Spinat- og ostesuppe

7
  • Enkel
  • 15 min
Oppskrift på en litt annerledes spinatsuppe, med god smak av pesto, garnert med nøtter og revet ost.

Ingredienser

2 stk løk
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stk hønsebuljongterninger
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 dl Jarlsberg® Revet
150 g frisk spinat
2 ts pesto
½ ts salt
¼ ts pepper

Garnityr:

2 ss grovhakkede hasselnøtter
1 dl revet Jarlsberg® Revet
4 skiver brød

Slik gjør du det

    1. Skrell og hakk løk. Fres den i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterninger. La suppen koke i ca. 3 min. Rør i Crème Fraîche og ost.
    2. Bland spinat, suppe og pesto i en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.
      Tips

      Vær forsiktig når du har varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

    3. Rist nøtter gylne i en tørr stekepanne. Avkjøl. Strø over nøtter og ost ved servering. Server gjerne med godt brød til.
Tips

Det smaker også godt med sopp i denne suppen, enten som erstatning for løken eller i tillegg.

Kommentarer

  • pernille

    5 år siden
    Hei i kommentarfelt er det blitt skrevet at pestoen skal inn når alt skal i blenderen.. men når pestoen ble lagt inn i selve oppskriften, skal den røres inn med creme fraishe og osten?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Pernille, Begge deler går helt fint. For å unngå misforståelser har jeg endret fremgangsmåten i tråd med svaret i kommentarfeltet. Takk for tilbakemeldingen :) Håper suppa smakte godt!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat