Wok med laks

Wok med laks

4
  • Enkel
  • 30 min
Wok er en rask og enkel familiefavoritt. Vi har brukt laks, løk, paprika, gulrøtter, brokkoli, vannkastanjer og babymais.

Ingredienser

1 stk løk
1 stk paprika
3 stk gulrøtter
250 g vannkastanjer
200 g minimais
1 stk brokkoli
600 g laksefilet
2 ss rapsolje
3 stk soyasaus

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, paprika, gulrot, vannkastanjer og babymais i ca. like store biter. Del brokkoli i små buketter.
    2. Varm opp en wok eller sautépanne (panne med høye kanter) på middels sterk varme.
    3. Skjær laks i ca. 1 cm tykke skiver.
    4. Ha olje i woken og skru opp varmen. Ha oppi løk, paprika, gulrot, vannkastanjer, babymais og brokkoli, og stek på høy varme under omrøring i ca. 5 minutter.
    5. Skru ned varmen til middels sterk varme, ha oppi soyasaus og rørt godt rundt. Legg lakseskivene oppå grønnsakene i pannen og la fisken trekke i 4–5 minutter før du serverer.
Tips

Når vi koker eller steker grønnsaker, er det viktig å kutte dem i omtrent like store biter, slik at alt blir ferdig samtidig.

Kommentarer

  • Kai

    3 år siden
    Hei, jeg var først litt skeptisk, om det er nok bare å trekke laksen. Men det gikk veldig bra og retten smakekr veldig godt! :) Jeg tror bare at laksen trenger minst fem minutter hvis mye grønnsaker er inn i stekepanne. Kai

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Kai, Så bra at du ble positivt overrasket over retten :) Takk for at du deler dine tips med oss! God matlaging videre!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat