Wok med laks

Wok med laks

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Wok er en rask og enkel familiefavoritt. Vi har brukt laks, løk, paprika, gulrøtter, brokkoli, vannkastanjer og babymais.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
1 stk paprika
3 stk gulrøtter
250 g vannkastanjer
200 g minimais
1 stk brokkoli
600 g laksefilet
2 ss rapsolje
3 stk soyasaus

Slik gjør du det

    1. Skjær løk, paprika, gulrot, vannkastanjer og babymais i ca. like store biter. Del brokkoli i små buketter.
    2. Varm opp en wok eller sautépanne (panne med høye kanter) på middels sterk varme.
    3. Skjær laks i ca. 1 cm tykke skiver.
    4. Ha olje i woken og skru opp varmen. Ha oppi løk, paprika, gulrot, vannkastanjer, babymais og brokkoli, og stek på høy varme under omrøring i ca. 5 minutter.
    5. Skru ned varmen til middels sterk varme, ha oppi soyasaus og rørt godt rundt. Legg lakseskivene oppå grønnsakene i pannen og la fisken trekke i 4–5 minutter før du serverer.
Tips!

Når vi koker eller steker grønnsaker, er det viktig å kutte dem i omtrent like store biter, slik at alt blir ferdig samtidig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kai

    2 år siden
    Hei, jeg var først litt skeptisk, om det er nok bare å trekke laksen. Men det gikk veldig bra og retten smakekr veldig godt! :) Jeg tror bare at laksen trenger minst fem minutter hvis mye grønnsaker er inn i stekepanne. Kai

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kai, Så bra at du ble positivt overrasket over retten :) Takk for at du deler dine tips med oss! God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Silje

    5 år siden
    er det slik at lakseskivene ikke skal oppi før helt til slutt? De skal ikke stekes før grønnsakene? eller er det bare jeg som har misforstått? :P vil helst lage denne retten på riktig måte! :)

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Lakseskivene skal i til slutt. De trekkes og ikke stekes i denne retten, slik at saftigheten i lakseskivene bevares. God middag!:)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat