Wok med laks

Wok med laks

6
18
Enkel30 min
Wok er en rask og enkel familiefavoritt. Vi har brukt laks, løk, paprika, gulrøtter, brokkoli, vannkastanjer og babymais.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    paprika
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 250 g
    vannkastanjer
  • 200 g
    minimais
  • 1 stk
    brokkoli
  • 600 g
    laksefilet
  • 2 ss
    rapsolje
  • 3 ss
    soyasaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær løk, paprika, gulrot, vannkastanjer og babymais i ca. like store biter. Del brokkoli i små buketter.

  2. 2

    Varm opp en wok eller sautépanne (panne med høye kanter) på middels sterk varme.

  3. 3

    Skjær laks i ca. 1 cm tykke skiver.

  4. 4

    Ha olje i woken og skru opp varmen. Ha oppi løk, paprika, gulrot, vannkastanjer, babymais og brokkoli, og stek på høy varme under omrøring i ca. 5 minutter.

  5. 5

    Skru ned varmen til middels sterk varme, ha oppi soyasaus og rørt godt rundt. Legg lakseskivene oppå grønnsakene i pannen og la fisken trekke i 4–5 minutter før du serverer.

Tips

Når vi koker eller steker grønnsaker, er det viktig å kutte dem i omtrent like store biter, slik at alt blir ferdig samtidig.

Del denne oppskriften: