Laksetaco

Laksetaco

6
141
Enkel30 min
Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    lime
  • 4 ss
    tacokrydder
  • ½ dl
    olivenolje
  • 600 g
    laksefileter uten skinn
  • 4 stk
    grove tortillalefser
  • 1 pose
    salatblanding
  • 150 g
    cherrytomater , delt i to
  • 1 dl
    koriander , finhakket
  • 2 dl

Guacamole

  • 2 stk
    avokado
  • 1 stk
    lime
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 4 ss
    koriander , finhakket
  • 1 dl
  • ¼ stk
    chili , finhakket
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet limeskall i en bolle. Bland sammen med tacokrydder og olje til en marinade.

  2. 2

    Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.

Guacamole

  1. 3

    Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.

  2. 4

    Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.

  3. 5

    Varm tortillalefser raskt i ovnen eller på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp med rømme.

Tips

Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av varmen.

Del denne oppskriften: