Laksetaco
Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk lime
- 4 ss tacokrydder
- 0.5 dl olivenolje
- 600 g laksefilet uten skinn
- 4 stykk grove tortillalefse
- 1 pose salatblanding
- 150 g cherrytomat, , delt i to
- 1 dl koriander, , finhakket
- 2 dl TINE® Lettrømme 17 %
Guacamole
- 2 stykk avokado
- 1 stykk lime
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 4 ss koriander, , finhakket
- 1 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 0.25 stykk chili, , finhakket
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
1
Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet limeskall i en bolle. Bland sammen med tacokrydder og olje til en marinade.
2
Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.
Guacamole
1
Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
2
Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på
hver side.
3
Varm tortillalefser raskt i ovnen eller på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp med rømme.
TipsFiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av varmen.