Laksetaco
Enkel•30 min min
Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stklime
-
4 sstacokrydder
-
½ dlolivenolje
-
600 glaksefileter uten skinn
-
4 stkgrove tortillalefser
-
1 posesalatblanding
-
150 gcherrytomater , delt i to
-
1 dlkoriander , finhakket
-
2 dl
Guacamole
-
2 stkavokado
-
1 stklime
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
4 sskoriander , finhakket
-
1 dl
-
¼ stkchili , finhakket
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet limeskall i en bolle. Bland sammen med tacokrydder og olje til en marinade.
-
2
Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.
Guacamole
-
3
Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
-
4
Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
-
5
Varm tortillalefser raskt i ovnen eller på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp med rømme.