Håndkle og blad
Laksetaco
(2424)

Laksetaco

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stklime
4 sstacokrydder
½ dlolivenolje
600 gSALMA

Guacamole

2 stkavokadoer
1 stklime
1 stkhvitløksfedd, finhakket
4 sskoriander, finhakket
1 dlTINE Lettrømme 18 %
¼ stkchili, finhakket
½ tssalt
½ tspepper
4 stkgrove tortillalefser
1 posesalatblanding
3 dlcherrytomater, delt i to
1 dlkoriander, finhakket
2 dlTINE Lettrømme 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask lim og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet skall i en bolle. Bland sammen tacokrydder, olje, limesaft og limeskall til en marinade.
    2. Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.
  • Guacamole

    1. Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra sitron/lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
      Slik lager du guacamole:
    2. Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
    3. Varm tortillalefser raskt på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og grillet laks. Topp med lettrømme.
Blått hjerte
Tips!

Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av grillen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat