Laksetaco

Laksetaco

0
  • Enkel
  • 30 min
Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.

Ingredienser

1 stk lime
4 ss tacokrydder
½ dl olivenolje
600 g SALMA

Guacamole

2 stk avokadoer
1 stk lime
1 stk hvitløksfedd , finhakket
4 ss koriander , finhakket
1 dl TINE Lettrømme 18 %
¼ stk chili , finhakket
½ ts salt
½ ts pepper
4 stk grove tortillalefser
1 pose salatblanding
3 dl cherrytomater , delt i to
1 dl koriander , finhakket
2 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Vask og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet skall i en bolle. Bland sammen tacokrydder, olje, limesaft og limeskall til en marinade.
    2. Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.
  1. Guacamole

    1. Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra sitron/lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
    2. Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
    3. Varm tortillalefser raskt i ovnen eller på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og laks. Topp med rømme.
Tips
Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av varmen.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat