Skip to main content

Grillet fisketaco med mangosalsa

Enkel
20min

Varier tacomiddagene med sunn fisk og en frisk salsa.

4.1
(17)
Next ImageGrillet fisketaco med mangosalsa

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
kveitefilet
2 ss
rapsolje
2 ss
tacokrydder

MANGOSALSA

2 stk
mango
3 stk
vårløk
1 stk
rød chili
3 stk
pasjonsfruktpulp
2 stk
lime
2 ss
olivenolje

TIL SERVERING

1 ss
tacokrydder
4 stk
tortillalefse
4 stk
salatblad
1 stk
lime

Fremgangsmåte

  1. Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem først, ca. 30 minutter. Del fisk i biter og træ på spydene. Gni med olje og dryss over tacokrydder.

    Tips

    Kveite er best til grill fordi den er fast, men annen hvit fisk smaker også godt.

  2. Grill raskt på høy direkte varme. La ettersteke på indirekte varme i ca. 5 minutter.

  3. Skjær mango i biter, hakk vårløk og chili og skrap ut innmaten av pasjonsfrukt. Vend med limesaft, finrevet limeskall og olje.

  4. Rør sammen rømme og tacokrydder til dressing. Grill tortillalefsene raskt og server med salat, fiskespyd, dressing, mangosalsa og lime.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter