Grillet fisketaco med mangosalsa

Grillet fisketaco med mangosalsa

0
16
Enkel20 min
Varier tacomiddagene med sunn fisk og en frisk salsa.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    kveitefilet
  • 2 ss
    rapsolje
  • 2 ss
    tacokrydder

MANGOSALSA

  • 2 stk
    mangoer
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 stk
    rød chili
  • 3 stk
    pasjonsfruktpulp
  • 2 stk
    lime
  • 2 ss
    olivenolje

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem først, ca. 30 minutter. Del fisk i biter og træ på spydene. Gni med olje og dryss over tacokrydder.

    Tips

    Kveite er best til grill fordi den er fast, men annen hvit fisk smaker også godt.

  2. 2

    Grill raskt på høy direkte varme. La ettersteke på indirekte varme i ca. 5 minutter.

  3. 3

    Skjær mango i biter, hakk vårløk og chili og skrap ut innmaten av pasjonsfrukt. Vend med limesaft, finrevet limeskall og olje.

  4. 4

    Rør sammen rømme og tacokrydder til dressing. Grill tortillalefsene raskt og server med salat, fiskespyd, dressing, mangosalsa og lime.

Tips

Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Del denne oppskriften: