Skip to main content

Grillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker

Enkel
1t

Med grillede grønnsaker til blir lettsaltet torsk en middelhavsaffære å nyte på late sommerdager.

3.5
(18)
Next ImageGrillet lettsaltet torsk med grillede grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
olivenolje
2 stk
lime
1 stilk
sitrongress
3 ss
bladpersille
800 g
lettsaltet torsk med skinn

GRILLEDE GRØNNSAKER

1 stk
squash
1 stk
aubergine
1 ts
salt
2 stk
hjertesalat
3 ss
olivenolje
0.5 ts
pepper
1 stk
sitron

RØMMEDRESSING

3 ss
hakket gressløk
1 stk
lime
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland olje og saften fra lime. Finhakk sitrongress og bladpersille og rør inn. Ha i en form og legg fisken med kjøttsiden ned i marinaden. La den marinere i 30 minutter.

  2. Del squash og aubergine i skiver. Dryss med salt og la trekke på kjøkkenpapir i 10 minutter. Del hjertesalat i fire.

  3. Vend grønnsakene godt med olivenolje, dryss med salt og pepper og grill på begge sider på en varm grill. Ha over sitronsaft før servering.

    Tips

    Har du en grillstekepanne kan du fint lage slike grønnsaker til kokt eller ovnsbakt fisk, også når du ikke fyrer opp grillen ute.

  4. Rør rømme med hakket gressløk, revet limeskall, litt limesaft, salt og pepper. Smak deg fram.

  5. Grill torsken med skinnsiden ned på en varm grill med lokk på. Fisken er ferdig når kjøttet flaker, ca. 15 minutter. Fjern skinnet og server med grillede grønnsaker og rømmedressing.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

La fisken ligge i kald vann, gjerne rennende, i 2-3 timer før bruk. Dette fjerner noe av saltet og gir et bedre resultat når fisken grilles. Tørk godt med kjøkkenpapir.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter