Grillet hel fisk med kremet agurksalat
Middels•35 min min
Helgrillet fisk er en fryd, og smaker selvfølgelig aller best om fisken er selvfanget.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stksmå ørret eller annen selvfanget fisk
-
4 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 stksitron
-
2 dldill
KREMET AGURKSALAT
-
2 stkagurk
-
1 stkrødløk
-
2 ssdill
-
3 dl
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Rens og skyll fisken. Gni med olje og krydre med salt og pepper.
-
2
Del sitron i skiver og finhakke dill. Fyll buken på fisken med sitron og dill.
-
3
Grill fisken på høy varme på begge sider. Fisken ”slipper” risten når den er ferdig, ca. 10 minutter på hver side, men la den eventuelt ettersteke på indirekte varme under lokk til helt gjennomstekt.
-
4
Del agurk i to på langs og skrap ut kjernen. Del i skiver og bland med finsnittet rødløk, hakket dill, rømme, sitronskall og litt sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Server til fisken.
Tips
Klassisk tilbehør er kokte nypoteter, salt og smør.