Skip to main content

Grillet hel fisk med kremet agurksalat

Middels
35min

Helgrillet fisk er en fryd, og smaker selvfølgelig aller best om fisken er selvfanget.

3.6
(16)
Next ImageGrillet hel fisk med kremet agurksalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
små ørret eller annen selvfanget fisk
4 ss
olivenolje
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 stk
sitron
2 dl
dill

KREMET AGURKSALAT

2 stk
agurk
1 stk
rødløk
2 ss
dill
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Rens og skyll fisken. Gni med olje og krydre med salt og pepper.

  2. Del sitron i skiver og finhakke dill. Fyll buken på fisken med sitron og dill.

  3. Grill fisken på høy varme på begge sider. Fisken ”slipper” risten når den er ferdig, ca. 10 minutter på hver side, men la den eventuelt ettersteke på indirekte varme under lokk til helt gjennomstekt.

  4. Del agurk i to på langs og skrap ut kjernen. Del i skiver og bland med finsnittet rødløk, hakket dill, rømme, sitronskall og litt sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Server til fisken.

    Tips

    Klassisk tilbehør er kokte nypoteter, salt og smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Velg små fiske for enklere håndtering. Fjellørret, makrell og sild er godt egnet til grilling. Velg gjerne å bruke en fiskerist som holder fisken på plass og gjør det lettere å snu den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter