Torsketaco med pico de gallo

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Taco er en favoritt blant både barn og voksne. Bytt ut kjøttdeig med fisk og pico de gallo, en frisk salsavariant.

Antall porsjoner

Ingredienser

torsk:

600 gtorskefilet uten skinn, i biter
2 sstacokrydder
1 ssTINE Meierismør

Pico de gallo:

4 stktomater, i terninger
1 stkhvitløksfedd, finhakket
1 stkrødløk, finhakket
2 sskoriander, finhakket
½ tssalt
1 stklime
½ stkrød chili, finhakket

servering:

2 dlhjertesalat, finstrimlet
8 stktacotubs
2 stkavokadoer, i skiver
3 dlTINE Lettrømme 18 %
2 dlTINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

  • torsk:

    1. Vend torskebiter med tacokrydder, slik at de er godt krydret på alle sider. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek torskebitene gylne. Trekk til side og la dampe ferdig under lokk.
  • pico de gallo:

    1. Bland sammen tomat, hvitløk, rødløk, koriander, salt og saft fra lime til en pico de gallo. Smak til med chili renset for frø og hinner, og la den stå å godgjøre seg i 5 minutter.

      Tips:

      Frisk chili varierer veldig i styrke. Det er derfor viktig å smake på chilien før du vurderer hvor mye du skal ha i. Start med litt, og øk eventuelt mengden etter å ha smakt underveis.

  • servering:

    1. Legg litt salat i bunnen av tacotubs. Topp med avokadoskiver, stekt torskefilet, rømme, pico de gallo og ost.

Tips:

Når du skal steke fiskefilet uten skinn, er det viktig å håndtere den minst mulig, slik at ikke bitene faller fra hverandre. Stek fisken raskt på høy varme, og snu den kun én gang.

Kommentarer

  Legg til kommentar