
Torsketaco med pico de gallo
Enkel•30 min min
Taco er en favoritt blant både barn og voksne. Bytt ut kjøttdeig med fisk og pico de gallo, en frisk salsavariant.
Ingredienser
Antall porsjoner
torsk:
-
600 gtorskefilet uten skinn, i biter
-
2 sstacokrydder
-
1 ss
Pico de gallo:
-
4 stktomater , i terninger
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkrødløk , finhakket
-
2 sskoriander , finhakket
-
½ tssalt
-
1 stklime
-
½ stkrød chili , finhakket
servering:
-
2 dlhjertesalat , finstrimlet
-
8 stktacotubs
-
2 stkavokado , i skiver
-
3 dl
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Vend torskebiter med tacokrydder, slik at de er godt krydret på alle sider. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek torskebitene gylne. Trekk til side og la dampe ferdig under lokk.
pico de gallo:
-
2
Bland sammen tomat, hvitløk, rødløk, koriander, salt og saft fra lime til en pico de gallo. Smak til med chili renset for frø og hinner, og la den stå å godgjøre seg i 5 minutter.
Tips
Frisk chili varierer veldig i styrke. Det er derfor viktig å smake på chilien før du vurderer hvor mye du skal ha i. Start med litt, og øk eventuelt mengden etter å ha smakt underveis.
servering:
-
3
Legg litt salat i bunnen av tacotubs. Topp med avokadoskiver, stekt torskefilet, rømme, pico de gallo og ost.