Kyllingtaco

Kyllingtaco

2
39
Enkel30 min
Oppskrift på kyllingtaco full av smak. Servert med nydelig guacamole som passer perfekt til taco.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    gulrot
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    rødløk
  • 400 g
    kyllingkjøtt
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 1 ss
    tacokrydder
  • 1 boks
    brune bønner à 400 g
  • 1 boks
    hermetiske tomater à 400 g

Guacamole:

  • 3 stk
    avokadoer
  • 1 stk
    lime
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk gulrot, hvitløkfedd og rødløk.

  2. 2

    Stek kyllingkjøttdeig i olje på middels sterk varme til den er gjennomstekst, i 5–7 minutter. Tilsett tacokrydder, finhakket gulrot, hvitløkfedd og rødløk. Stek videre sammen med brune bønner og hermetiske tomater i 10–15 minutter.

Guacamole:

  1. 3

    Del avocado på langs. Fjern steinen og skrap ut innholdet.

  2. 4

    Skjær lime i to og press ut saften i en bolle sammen med avokadoen. Mos med en stavmikser til blandingen er glatt og jevn. Smak til med salt og pepper.

tilbehør:

  1. 5

    Server kjøtt med tacoskjell, guacamole, revet ost, rømme og salat.

Tips

Ønsker du variasjon, kan du bytte ut kyllingkjøttet med karbonadedeig eller kjøttdeig.

Del denne oppskriften: