
Kyllingtaco
Enkel•30 min min
Oppskrift på kyllingtaco full av smak. Servert med nydelig guacamole som passer perfekt til taco.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkgulrot
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkrødløk
-
400 gkyllingkjøtt
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
1 sstacokrydder
-
1 boksbrune bønner à 400 g
-
1 bokshermetiske tomater à 400 g
Guacamole:
-
3 stkavokado
-
1 stklime
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
tilbehør:
-
8 stktacoskjell
-
100 g
-
2 dl
-
100 gsalat
Slik gjør du det
-
1
Finhakk gulrot, hvitløkfedd og rødløk.
-
2
Stek kyllingkjøttdeig i olje på middels sterk varme til den er gjennomstekst, i 5–7 minutter. Tilsett tacokrydder, finhakket gulrot, hvitløkfedd og rødløk. Stek videre sammen med brune bønner og hermetiske tomater i 10–15 minutter.
Guacamole:
-
3
Del avocado på langs. Fjern steinen og skrap ut innholdet.
-
4
Skjær lime i to og press ut saften i en bolle sammen med avokadoen. Mos med en stavmikser til blandingen er glatt og jevn. Smak til med salt og pepper.
tilbehør:
-
5
Server kjøtt med tacoskjell, guacamole, revet ost, rømme og salat.