
Laks med bulgursalat og rømme
Laks rett fra grillen, toppet med masse rømme og servert med bulgursalat, er perfekt som en enkel middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Bulgursalat
Fremgangsmåte
- 1
Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl noe.
- 2
Del agurk, paprika og selleri i små biter og vend med kokt bulgur, bladpersille, olivenolje og sitronsaft.
- 3
Del laksefilet i porsjonsstykker, gni godt med olje og krydre med salt og pepper.
- 4
Grill laksen med skinnsiden ned på en varm grill, gjerne med lokk. Grill til fisken er gjennomstekt og skinnet slipper grillristen.
Tips
Har du ikke grill, kan du steke laksen i en varm panne med litt smør eller bake den i ovnen. Fersk laksefilet trenger ikke mye varmebehandling. Understek den gjerne litt og la den heller ettersteke noe av varmen, da holder den seg saftig. - 5
Server grillet laks med bulgursalat og en stor klatt rømme.
Tips
Grill gjerne en sitron delt i to og press over litt sitronsaft ved servering.