Skip to main content

Laks med bulgursalat og rømme

Enkel
30min

Laks rett fra grillen, toppet med masse rømme og servert med bulgursalat, er perfekt som en enkel middag.

3.6
(8)
Next ImageLaks med bulgursalat og rømme

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
laks, gjerne med skinn på
2 ss
soyaolje
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Bulgursalat

200 g
bulgur
1 stk
agurk
1 stk
rød paprika
2 stilk
stangselleri
4 ss
hakket bladpersille
4 ss
olivenolje
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Tilbered bulgur som anvist på pakken. Avkjøl noe.

  2. Del agurk, paprika og selleri i små biter og vend med kokt bulgur, bladpersille, olivenolje og sitronsaft.

  3. Del laksefilet i porsjonsstykker, gni godt med olje og krydre med salt og pepper.

  4. Grill laksen med skinnsiden ned på en varm grill, gjerne med lokk. Grill til fisken er gjennomstekt og skinnet slipper grillristen.

    Tips

    Har du ikke grill, kan du steke laksen i en varm panne med litt smør eller bake den i ovnen. Fersk laksefilet trenger ikke mye varmebehandling. Understek den gjerne litt og la den heller ettersteke noe av varmen, da holder den seg saftig.
  5. Server grillet laks med bulgursalat og en stor klatt rømme.

    Tips

    Grill gjerne en sitron delt i to og press over litt sitronsaft ved servering.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter