Oppskrift på laks med pasta og asparges
0

Laks med pasta og asparges

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på velsmakende og rask laks. Laksen serveres med pasta, asparges og en herlig hjemmelaget dressing.

Antall porsjoner

Ingredienser

laks:

½ stksitroner
600 glaksefilet
1 stklaurbærblad

Pasta:

400 gpenne eller annen pasta

asparges:

400 gasparges

Dressing:

3 dlmajones
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 ssferskpresset sitronsaft
1 sshakket dill
½ tssalt

Slik gjør du det

  • Laks:

    1. Skjær sitron i skiver. Legg laks i en kjele eller stekepanne med høye kanter. Fyll på vann til fisken så vidt er dekket. Tilsett sitronskiver og laurbærblad. Kok opp, og la det trekke til laksen er gjennomvarm, i ca. 10 minutter. Legg laksefiletene på en tallerken og dekk til med folie.
  • Pasta:

    1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
  • asparges:

    1. Del asparges i biter, og kok til de er knapt møre i lettsaltet vann.
  • Dressing:

    1. Pisk sammen majones, rømme, laksekraft, sitronsaft, dill og salt.
    2. Bland pasta, asparges og dressing. Fordel pastablandingen på tallerkener. Legg laksebitene på pastaen og ha dressing over.

Tips:

Pynt gjerne med dill du har til overs, og server rester av dressingen ved siden av i en skål.

Kommentarer