Håndkle og blad
Laks med pasta og asparges
(1515)

Laks med pasta og asparges

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på velsmakende og rask laks. Laksen serveres med pasta, asparges og en herlig hjemmelaget dressing.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

laks:

½ stksitron
600 glaksefilet
1 stklaurbærblad

Pasta:

400 gpenne eller annen pasta

asparges:

400 gasparges

Dressing:

3 dlmajones
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 ssferskpresset sitronsaft
1 sshakket dill
½ tssalt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær sitron i skiver. Legg laks i en kjele eller stekepanne med høye kanter. Fyll på vann til fisken så vidt er dekket. Tilsett sitronskiver og laurbærblad. Kok opp, og la det trekke til laksen er gjennomvarm, i ca. 10 minutter. Legg laksefiletene på en tallerken og dekk til med folie.
    1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
    1. Del asparges i biter, og kok til de er knapt møre i lettsaltet vann.
    1. Pisk sammen majones, rømme, laksekraft, sitronsaft, dill og salt.
    2. Bland pasta, asparges og dressing. Fordel pastablandingen på tallerkener. Legg laksebitene på pastaen og ha dressing over.
Blått hjerte
Tips!

Pynt gjerne med dill du har til overs, og server rester av dressingen ved siden av i en skål.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat