Laks med pasta og asparges
Enkel•30 min min
Oppskrift på velsmakende og rask laks. Laksen serveres med pasta, asparges og en herlig hjemmelaget dressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
laks:
-
½ stksitron
-
600 glaksefilet
-
1 stklaurbærblad
Pasta:
-
400 gpenne eller annen pasta
asparges:
-
400 gasparges
Dressing:
-
3 dlmajones
-
2 dl
-
1 ssferskpresset sitronsaft
-
1 sshakket dill
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Skjær sitron i skiver. Legg laks i en kjele eller stekepanne med høye kanter. Fyll på vann til fisken så vidt er dekket. Tilsett sitronskiver og laurbærblad. Kok opp, og la det trekke til laksen er gjennomvarm, i ca. 10 minutter. Legg laksefiletene på en tallerken og dekk til med folie.
Pasta:
-
2
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
asparges:
-
3
Del asparges i biter, og kok til de er knapt møre i lettsaltet vann.
Dressing:
-
4
Pisk sammen majones, rømme, laksekraft, sitronsaft, dill og salt.
-
5
Bland pasta, asparges og dressing. Fordel pastablandingen på tallerkener. Legg laksebitene på pastaen og ha dressing over.