
Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker
En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.
- 2
Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
Tips
Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig. - 3
Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.
- 4
Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.
Tips
Her kan du variere hva slags fisk du serverer. Både torsk, sei, kveite og ørret er godt egnet.