Skip to main content

Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

Enkel
30min

En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!

4.0
(43)
Next ImageOvnsstekt laks med grønne grønnsaker

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
aspargesbønne
0.25 stk
brokkoli
400 g
nypotet
150 stk
aspargestopp
150 g
frosne erter
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
sitron
800 g
laks
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
sitron i skiver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.

  2. Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.

    Tips

    Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig.
  3. Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.

  4. Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du variere hva slags fisk du serverer. Både torsk, sei, kveite og ørret er godt egnet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter