Skip to main content

Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål

Enkel
20min

Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.

3.8
(37)
Next ImageSitruskokt laks med smørdampet grønnkål

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
laksefilet uten skinn
1 stk
appelsin
1 stk
sitron
3 dl
fullkornsris, ukokt
400 g
grønnkål
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
chili
2 ss
olivenolje
1 ss
honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.

  2. Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.

  3. Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.

  4. Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Smørdampet grønnkål med sitrus er godt tilbehør til alle typer fisk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter