Håndkle og blad
Sushisalat med asiatisk dressing
(77)

Sushisalat med asiatisk dressing

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkmango, i skiver
1 stkavokado, i skiver
1 stkagurk, i skiver
500 gSALMA, i tynne skiver
1 stksitron
4 sssoyasaus
2 stkvårløk, i tynne skiver
2 sssesamfrø
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.
    2. Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.
      Blått hjerte
      Tips!

      Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.

    3. Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.
Blått hjerte
Tips!

For variasjon kan du bytte ut laks med kokte reker eller grillet kylling. Du kan også servere ris til.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat