Sushisalat med asiatisk dressing
Enkel•15 min min
Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkmango , i skiver
-
1 stkavokado , i skiver
-
1 stkagurk , i skiver
-
500 glaksefilet , i tynne skiver
-
1 stksitron
-
4 sssoyasaus
-
2 stkvårløk , i tynne skiver
-
2 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.
-
2
Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.
Tips
Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.
-
3
Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.