Sushisalat med asiatisk dressing

Sushisalat med asiatisk dressing

0
20
Enkel15 min
Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    mango , i skiver
  • 1 stk
    avokado , i skiver
  • 1 stk
    agurk , i skiver
  • 500 g
    laksefilet , i tynne skiver
  • 1 stk
    sitron
  • 4 ss
    soyasaus
  • 2 stk
    vårløk , i tynne skiver
  • 2 ss
    sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.

  2. 2

    Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.

    Tips

    Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.

  3. 3

    Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.

Tips

For variasjon kan du bytte ut laks med kokte reker eller grillet kylling. Du kan også servere ris til.

Del denne oppskriften: