
Sushisalat med asiatisk dressing
Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.
- 2
Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.
Tips
Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.
- 3
Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.
Tips
For variasjon kan du bytte ut laks med kokte reker eller grillet kylling. Du kan også servere ris til.