placeholder image
0

Sushisalat med asiatisk dressing

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkmango, i skiver
1 stkavokado, i skiver
1 stkagurk, i skiver
500 gSALMA, i tynne skiver
1 stksitron
4 sssoyasaus
2 stkvårløk, i tynne skiver
2 sssesamfrø

Slik gjør du det

    1. Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.
    2. Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.

      Tips:

      Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.

    3. Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.

Tips:

For variasjon kan du bytte ut laks med kokte reker eller grillet kylling. Du kan også servere ris til.

Kommentarer