Sushisalat med asiatisk dressing

Sushisalat med asiatisk dressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Med rå salmalaks er middagen på bordet i en fei. Denne salaten er full av spennende eksotiske smaker, en perfekt balanse mellom salt, søtt og syrlig.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk mango , i skiver
1 stk avokado , i skiver
1 stk agurk , i skiver
500 g SALMA , i tynne skiver
1 stk sitron
4 ss soyasaus
2 stk vårløk , i tynne skiver
2 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Skrell mango og avokado, fjern stein og del i skiver. Del agurk på langs, skrap ut den myke kjernen med en skje og del i skiver.
    2. Press ut saft av sitron og bland med soyasaus.
      Tips!

      Har du bedre tid kan du lage en mer avansert dressing ved å smake til med fiskesaus, litt sukker, finrevet ingefær og finhakket chili uten frø og hinner. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med mer sitron, soya eller sukker for å få en fin balanse mellom syrlig, salt og søtt.

    3. Fordel laks utover et fat eller tallerkener med mango, avokado, agurk og finsnittet vårløk. Hell over dressing og dryss med sesamfrø.
Tips!

For variasjon kan du bytte ut laks med kokte reker eller grillet kylling. Du kan også servere ris til.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat