Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

0
6
Enkel30 min
Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet

  • 8 stk
    poteter

Ratatouille

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 6 stk
    tomater
  • 1 stk
    squash
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 1 stk
    gul paprika
  • 2 ss
    olivenolje til steking
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    tørket timian
  • 1 ts
    tørket rosmarin
  • 2 ss
    tomatpuré

Sesampanert steinbitfilet

  • 600 g
    steinbitfilet
  • 1 dl
    sesamfrø
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
  • 1 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Ratatouille

  1. 2

    Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.

  2. 3

    Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.

Sesampanert steinbitfilet

  1. 4

    Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.

  2. 5

    Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.

Tips

Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.

Del denne oppskriften: