Sesampanert steinbitfilet med ratatouille
Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

Ingredienser
Porsjoner
Potet
Ratatouille
Sesampanert steinbitfilet
Slik gjør du
- 1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Ratatouille
- 2
Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.
- 3
Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.
Sesampanert steinbitfilet
- 4
Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.
- 5
Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.
Tips
Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.