Oppskrift på Sesampanert steinbitfilet med ratatouille
0

Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet

8 stkpoteter

Ratatouille

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
6 stktomater
1 stksquash
1 stkgrønn paprika
1 stkgul paprika
2 ssolivenolje til steking
½ tssalt
¼ tspepper
1 tstørket timian
1 tstørket rosmarin
2 sstomatpuré

Sesampanert steinbitfilet

600 gsteinbitfilet
1 dlsesamfrø
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør
1 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

  • Potet

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  • Ratatouille

    1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.
    2. Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.
  • Sesampanert steinbitfilet

    1. Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.
    2. Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.

Tips:

Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.

Kommentarer