Sesampanert steinbitfilet med ratatouille
Enkel•30 min min
Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
Potet
-
8 stkpoteter
Ratatouille
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
6 stktomater
-
1 stksquash
-
1 stkgrønn paprika
-
1 stkgul paprika
-
2 ssolivenolje til steking
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tstørket timian
-
1 tstørket rosmarin
-
2 sstomatpuré
Sesampanert steinbitfilet
-
600 gsteinbitfilet
-
1 dlsesamfrø
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ss
-
1 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Slik gjør du det
-
1
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Ratatouille
-
2
Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.
-
3
Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.
Sesampanert steinbitfilet
-
4
Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.
-
5
Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.