Skip to main content

Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

Enkel
30min

Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

4.2
(6)
Next ImageSesampanert steinbitfilet med ratatouille

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet

8 stk
potet

Ratatouille

1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
6 stk
tomat
1 stk
squash
1 stk
grønn paprika
1 stk
gul paprika
2 ss
olivenolje til steking
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
tørket timian
1 ts
tørket rosmarin
2 ss
tomatpuré

Sesampanert steinbitfilet

600 g
steinbitfilet
1 dl
sesamfrø
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Ratatouille

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.

  2. Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.

Sesampanert steinbitfilet

  1. Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.

  2. Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter