tablecloth-basil
Sesampanert steinbitfilet med ratatouille
(6)

Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet

8 stkpoteter

Ratatouille

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
6 stktomater
1 stksquash
1 stkgrønn paprika
1 stkgul paprika
2 ssolivenolje til steking
½ tssalt
¼ tspepper
1 tstørket timian
1 tstørket rosmarin
2 sstomatpuré

Sesampanert steinbitfilet

600 gsteinbitfilet
1 dlsesamfrø
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør
1 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Potet

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  • Ratatouille

    1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.
    2. Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.
  • Sesampanert steinbitfilet

    1. Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.
    2. Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.
blue heart
Tips!

Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff