Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

Sesampanert steinbitfilet med ratatouille

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en oppskrift på ratatouille med en nydelig sesampanert steinbitfilet. I ratatouille kan du bruke det meste av grønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet

8 stk poteter

Ratatouille

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
6 stk tomater
1 stk squash
1 stk grønn paprika
1 stk gul paprika
2 ss olivenolje til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
2 ss tomatpuré

Sesampanert steinbitfilet

600 g steinbitfilet
1 dl sesamfrø
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss TINE Meierismør
1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Slik gjør du det

    1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  1. Ratatouille

    1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær tomat, squash og paprika i jevnstore biter.
    2. Stek løk, hvitløk, tomat, squash og paprika i olje i en stekepanne på middels sterk varme til møre, i 5–7 minutter. Smak til med salt, pepper, timian og rosmarin.
  2. Sesampanert steinbitfilet

    1. Vend steinbitfilet i sesamfrø. Krydre med salt og pepper.
    2. Stek på middels sterk varme i en blanding av smør og olje til fisken er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend fisken ofte for å fordele varmen jevnt. Server fisken varm sammen med ratatouillen.
Tips!

Ratatouille smaker godt sammen med alle typer fisk. Du kan fint erstatte steinbitfilet med for eksempel torsk eller laks.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat