placeholder image
0

Ovnsbakt laks med tomat og spinat

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en enkel og grei hverdagsmiddag for travle dager. Saftige laksebiter toppet med tomat, spinat og deilig smeltet ost.

Antall porsjoner

Ingredienser

Spinattopping

1 stkløk
½ dlfrisk, hakket salvie eller basilikum
2 ssTINE Meierismør
200 gfrossen spinat, tinet
2 dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tschilipulver
½ dlstrøkavring
100 gJarlsberg® Revet eller annen god revet ost

Laksefilet

4 stklaksefilet (à ca 150 g)
½ tssalt
¼ tspepper
2 stktomater

Ris

250 gfullkornsris

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en ildfast form.
  • Spinattopping

    1. Rens og hakk løk. Fres løk og salvie i ca. 2 minutter i smør i en kjele. Kryst (klem) vannet ut av spinaten, bland den i og fres videre i et par minutter.
    2. Tilsett matfløte og kok i 2–3 minutter. Smak til med salt og chilipulver. Rør i strøkavring og ta kjelen av platen. Rør inn nesten all osten i spinaten.
  • Laksefilet

    1. Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver. Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.
    2. Stek laksemiddagen midt i ovnen i 25–30 minutter.
  • Ris

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Tips:

Du kan også bruke andre typer fisk i denne gode fiskeretten, for eksempel torsk.

Kommentarer