Ovnsbakt laks med tomat og spinat
Enkel•40 min30 min
Dette er en enkel og grei hverdagsmiddag for travle dager. Saftige laksebiter toppet med tomat, spinat og deilig smeltet ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
Spinattopping
-
1 stkløk
-
½ dlfrisk, hakket salvie eller basilikum
-
2 ss
-
200 gfrossen spinat , tinet
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tschilipulver
-
½ dlstrøkavring
-
100 gJarlsberg® Revet eller annen god revet ost
Laksefilet
-
4 stklaksefilet (à ca 150 g)
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 stktomater
Ris
-
250 gfullkornsris
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en ildfast form.
Spinattopping
-
2
Rens og hakk løk. Fres løk og salvie i ca. 2 minutter i smør i en kjele. Kryst (klem) vannet ut av spinaten, bland den i og fres videre i et par minutter.
-
3
Tilsett matfløte og kok i 2–3 minutter. Smak til med salt og chilipulver. Rør i strøkavring og ta kjelen av platen. Rør inn nesten all osten i spinaten.
Laksefilet
-
4
Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver. Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.
-
5
Stek laksemiddagen midt i ovnen i 25–30 minutter.
Ris
-
6
Kok ris etter anvisningen på pakken.