Ovnsbakt laks med tomat og spinat

Ovnsbakt laks med tomat og spinat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
  • 30 min
Dette er en enkel og grei hverdagsmiddag for travle dager. Saftige laksebiter toppet med tomat, spinat og deilig smeltet ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Spinattopping

1 stk løk
½ dl frisk, hakket salvie eller basilikum
2 ss TINE Meierismør
200 g frossen spinat , tinet
2 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts chilipulver
½ dl strøkavring
100 g Jarlsberg® Revet eller annen god revet ost

Laksefilet

4 stk laksefilet (à ca 150 g)
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk tomater

Ris

250 g fullkornsris

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en ildfast form.
  1. Spinattopping

    1. Rens og hakk løk. Fres løk og salvie i ca. 2 minutter i smør i en kjele. Kryst (klem) vannet ut av spinaten, bland den i og fres videre i et par minutter.
    2. Tilsett matfløte og kok i 2–3 minutter. Smak til med salt og chilipulver. Rør i strøkavring og ta kjelen av platen. Rør inn nesten all osten i spinaten.
  2. Laksefilet

    1. Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver. Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.
    2. Stek laksemiddagen midt i ovnen i 25–30 minutter.
  3. Ris

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
Tips!

Du kan også bruke andre typer fisk i denne gode fiskeretten, for eksempel torsk.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat