Spicy fiskepinner med couscous
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Fiskepinner:
-
1 dlhvetemel
-
½ tschilipulver
-
½ tskajennepepper
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 stkegg
-
2 dlstrøkavring , griljermel eller tørkede brødsmuler
-
1 ssolivenolje til steking
-
600 gtorskefilet eller annen type fiskefilet
Couscous:
-
1 ssløk
-
4 stkvårløk
-
4 dlvann
-
400 gcouscous
-
1 tspaprikapulver
tilbehør:
-
1 stkbrokkoli
-
½ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Ta fram tre dype tallerkener eller boller. I den ene blander du mel, chilipulver, kajennepepper, salt og pepper. I den andre visper du lett sammen egg. I den tredje har du strøkavring, griljermel eller tørkede brødsmuler.
-
2
Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Skjær torskefilet i ca. 2 cm brede biter. Vend bitene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet av eggene før du vender dem i strøkavring til slutt.
-
3
Stek hver fiskepinne til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for at varmen skal bli jevnt fordelt.
Couscous:
-
4
Kutt løk og vårløk i jevnstore biter. Stek dem på middels sterk varme i 4–5 minutter.
-
5
Kok opp vann. Ha couscousgryn i en gryte. Rør inn paprikapulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Rør inn den stekte løken og vårløken.
tilbehør:
-
6
Damp brokkoli i 4–5 minutter. Server fiskepinner med couscous og brokkoli. Klem litt sitron over fisken ved servering.