Oppskrift med Spicy fiskepinner med couscous

Spicy fiskepinner med couscous

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
I denne oppskriften har vi krydret hjemmelagde panerte fiskepinner med både kajennepepper og chilipulver.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fiskepinner:

1 dl hvetemel
½ ts chilipulver
½ ts kajennepepper
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk egg
2 dl strøkavring , griljermel eller tørkede brødsmuler
1 ss olivenolje til steking
600 g torskefilet eller annen type fiskefilet

Couscous:

1 ss løk
4 stk vårløk
4 dl vann
400 g couscous
1 ts paprikapulver

tilbehør:

1 stk brokkoli
½ stk sitron

Slik gjør du det

    1. Ta fram tre dype tallerkener eller boller. I den ene blander du mel, chilipulver, kajennepepper, salt og pepper. I den andre visper du lett sammen egg. I den tredje har du strøkavring, griljermel eller tørkede brødsmuler.
    2. Varm opp olje i en stekepanne på middels sterk varme. Skjær torskefilet i ca. 2 cm brede biter. Vend bitene først lett i melblandingen, deretter i eggene. Sørg for at de er godt fuktet av eggene før du vender dem i strøkavring til slutt.
    3. Stek hver fiskepinne til de blir gylne, i 3–4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for at varmen skal bli jevnt fordelt.
  1. Couscous:

    1. Kutt løk og vårløk i jevnstore biter. Stek dem på middels sterk varme i 4–5 minutter.
    2. Kok opp vann. Ha couscousgryn i en gryte. Rør inn paprikapulver. Når vannet koker, heller du det over couscousen. La det stå og svelle i ca. 5 minutter. Rør i blandingen 2–3 ganger. Rør inn den stekte løken og vårløken.
  2. tilbehør:

    1. Damp brokkoli i 4–5 minutter. Server fiskepinner med couscous og brokkoli. Klem litt sitron over fisken ved servering.
Tips!

En liten tvist på fiskepinnene til neste gang? Tilsett litt dijonsennep og finhakket persille i eggeblandingen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat