Vårgrønn suppe
Fargen på maten kan bety mye for appetitten. De frosne ertene gir denne suppen den herlige vårfriske fargen.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 1 stykk hvitløksfedd
- 2 stykk potet
- 2 ss TINE® Meierismør, , til steking
- 1 l grønnsaksbuljong
- 250 g frosne erter
- 1.5 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 4 ss finhakket gressløk
Slik gjør du
1
Rens og skjær løken i terninger. Hakk hvitløken fint. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
2
Fres løk og hvitløk i en kjele i ca 2 minutter. Tilsett potetene og la dem surre med ca 5 minutter. Hell buljongen i kjelen og la suppen koke ca 10 minutter. Legg i de frosne ertene.
3
La alt koke ytterligere 5 minutter. Kjør suppen i blender. Pynt med crème fraîche og hakket gressløk. Og server med godt brød til.
TipsDenne suppen er like god kald som varm.