Skip to main content

Rask suppe med kjøttdeig

Enkel
20min

Kjøttdeig er basis for denne raske suppen. Med spisskummen, eller spisskarve, får kjøttsuppen en sterk og pirrende smak.

3.8
(145)
Next ImageRask suppe med kjøttdeig

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
kjøttdeig
2 stk
gulrot i skiver
1 stk
løk i skiver
1 stk
stilk selleri
8 dl
vann
1 stk
buljongterning
1 boks
hakkede tomat
0.5 ts
spisskummen
0.5 dl
hakket persille
2 stk
finhakkede hvitløksfedd
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Tilbehør:

2 dl
TINE® Lett Crème Fraîche 17 % eller TINE Lettrømme
1 pakke
flatbrød

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en stekepanne og stek kjøttdeig til den får en fin farge. Bland i gulrot, løk og biter av stilkselleri og la det steke med i noen minutter.

  2. Tilsett buljong, tomater og spisskummen. La småkoke i ca. 10 minutter. Rør i persille og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

  3. Legg en raus skje Crème Fraîche Lett eller TINE Lettrømme på suppen ved servering. Server gjerne flatbrød til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tørket spisskummen kan brukes både malt, som er vanligst, og som hele frø. Smaken er sterk, pirrende og litt besk. Ved bruk av hele frø frigjøres smaken bedre hvis de freses opp lett i en panne først.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter