Horn med kremost
Enkel•90 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Gjærdeig
-
50 ggjær
-
2 sssmeltet TINE® Meierismør
-
4 dlvann
-
1 dl
-
1 ½ tssalt
-
11 dlhvetemel
Fyll
-
125 g
Til pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
2 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjær i en bakeboll. Smelt smør, tilsett vann og la det bli fingervarmt (37 °C). Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp.
-
2
Tilsett kesam, salt og nesten alt melet. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
3
Arbeid deigen på bakebordet og del den i fire deler. Kjevle ut hver del til en sirkel, del den i åtte trekanter.
-
4
Smør litt kremost på hver trekant og trill sammen, fra bredsiden mot spissen. Legg på en stekeplate kledd med bakepapir med spissen ned. Etterhev under plast i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C noen minutter før de skal stekes slik at ovnen blir god og varm.
-
5
Pensle med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø eller valmuefrø. Stek i ovnen til de er pent gyldne og gjennomstekte, 12-15 minutter. Avkjøl på rist.