Horn med kremost

Horn med kremost

0
75
Enkel90 min
Lette og delikate horn som passer perfekt ved siden av en suppe eller en god salat. Kesam® i deigen gjør at hornene blir ekstra luftige og fine. De er også fine å ha med seg ut på tur.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig

Fyll

Til pensling og dryss:

  • 1 stk
    sammenvispet egg
  • 2 ss
    sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjær i en bakeboll. Smelt smør, tilsett vann og la det bli fingervarmt (37 °C). Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp.

  2. 2

    Tilsett kesam, salt og nesten alt melet. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. 3

    Arbeid deigen på bakebordet og del den i fire deler. Kjevle ut hver del til en sirkel, del den i åtte trekanter.

  4. 4

    Smør litt kremost på hver trekant og trill sammen, fra bredsiden mot spissen. Legg på en stekeplate kledd med bakepapir med spissen ned. Etterhev under plast i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C noen minutter før de skal stekes slik at ovnen blir god og varm.

  5. 5

    Pensle med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø eller valmuefrø. Stek i ovnen til de er pent gyldne og gjennomstekte, 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Revet ost som fyll er et godt alternativ til kremost, gjerne iblandet litt finhakkede krydderurter.

Del denne oppskriften: