Horn med kremost

Horn med kremost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 15 min
Lette og delikate horn som passer perfekt ved siden av en suppe eller en god salat. Kesam® i deigen gjør at hornene blir ekstra luftige og fine. De er også fine å ha med seg ut på tur.

Ingredienser

Antall porsjoner

Gjærdeig

50 g gjær
2 ss smeltet TINE Meierismør
4 dl vann
1 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 ½ ts salt
11 dl hvetemel

Fyll

125 g TINE Kremgo’® Urter

Til pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
2 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakeboll. Smelt smør, tilsett vann og la det bli fingervarmt (37 °C). Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp.
    2. Tilsett kesam, salt og nesten alt melet. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    3. Arbeid deigen på bakebordet og del den i fire deler. Kjevle ut hver del til en sirkel, del den i åtte trekanter.
    4. Smør litt kremost på hver trekant og trill sammen, fra bredsiden mot spissen. Legg på en stekeplate kledd med bakepapir med spissen ned. Etterhev under plast i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C noen minutter før de skal stekes slik at ovnen blir god og varm.
    5. Pensle med sammenvispet egg og dryss på sesamfrø eller valmuefrø. Stek i ovnen til de er pent gyldne og gjennomstekte, 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Revet ost som fyll er et godt alternativ til kremost, gjerne iblandet litt finhakkede krydderurter.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat