Cæsarsalat
Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924.
Middels•50 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk romanosalat
- 50 g lollo rosso-salat, vasket og revet i biter
Hvitløkskrutonger
- 4 fedd presset hvitløksfedd
- 1 dl olivenolje
- 150 g TINE® Meierismør
- 1.5 l gårsdagens loff, (i terninger)
Cæsardressing
- 2 stykk eggeplomme
- 1 ss fransk sennep
- 2 fedd hakket hvitløksfedd
- 1 stykk sitron, (presset saft av)
- 1 ts worcestershiresaus
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 dl olivenolje, (ekstra virgin)
- 4 stykk hakket ansjosfilet
- 60 g revet TINE Norsk Edamer Vellagret, eller parmesan (kan sløyfes)
- 1 ss sukker, (smakes til)
Dryss
- 1 dl TINE Norsk Edamer Vellagret, eller parmesan
Slik gjør du
1
Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.
2
La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
Cæsardressing
1
Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.
2
Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.
3
Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger.
Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.
TipsServer gjerne salaten sammen med stekt kyllingfilet i biter og eventuelt litt sprøstekt bacon.