Skip to main content

Cæsarsalat

Middels
50min

Cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Den ble første gang laget av den italienske innvandreren Cæsar Cardini i 1924.

4.0
(126)
Next ImageCæsarsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
romanosalat
50 g
lollo rosso-salat vasket og revet i biter

Hvitløkskrutonger

4 fedd
presset hvitløksfedd
1 dl
olivenolje
1.5 l
gårsdagens loff (i terninger)

Cæsardressing

2 stk
eggeplomme
1 ss
fransk sennep
2 fedd
hakket hvitløksfedd
1 stk
sitron (presset saft av)
1 ts
worcestershiresaus
1 ts
hvitvinseddik
2 dl
olivenolje (ekstra virgin)
4 stk
hakket ansjosfilet
60 g
revet TINE Norsk Edamer Vellagret eller parmesan (kan sløyfes)
1 ss
sukker (smakes til)

Dryss

1 dl

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler og ta så vekk fra platen. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterninger.

  2. La brødet trekke til seg smøret før de stekes i stekepannen. Stek krutongene til de er gylne. Du kan også steke krutonger i ovnen. Sett dem da midt i ovnen på 200 °C i ca. 10 minutter.

Cæsardressing

  1. Kjør eggeplommer i food processor sammen med sennep og hakket hvitløk. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus, hvitvinseddik og drypp deretter inn olivenolje. Først bare noen dråper, deretter litt og litt mer olje om gangen i en tynn, jevn stråle. La food processoren gå hele tiden.

  2. Tilsett ansjosfileter og eventuelt revet vellagret Edamer eller parmesan. Smak til med sukker.

  3. Ha salatsausen i en stor bolle. Legg i salatblader og vend dem forsiktig i dressingen. Dryss på ost og kvern over sort pepper. Dryss over brødkrutonger. Server gjerne skåler med ekstra dressing, ost og brødkrutonger ved siden av salaten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne salaten sammen med stekt kyllingfilet i biter og eventuelt litt sprøstekt bacon. 

Hev smaken med våre produkter