Soppsaus til elg
Enkel•160 min min
Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 gtørket sopp
-
3 dlrødvin
-
2 stksjalottløk
-
1 ss
-
4 dlviltkraft
-
2 dl
-
1 sssolbærsirup
-
1 tseinebær
-
1 ss
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
¼ tssukker
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.
-
2
Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
-
3
Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.
-
4
Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.