Skip to main content

Soppsaus til elg

Enkel
2t 40min

Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.

4.0
(42)
Next ImageSoppsaus til elg

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g
tørket sopp
3 dl
rødvin
2 stk
sjalottløk
4 dl
viltkraft
1 ss
solbærsirup
1 ts
einebær
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.25 ts
sukker

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.

  2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.

  3. Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.

  4. Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en tykkere saus kan du la den koke lengre uten lokk. Da vil væsken gradvis fordampe. Du kan også jevne den med Maisenna eller potetmel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter