Håndkle og blad
Soppsaus til elg
(1818)

Soppsaus til elg

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

50 gtørket sopp
3 dlrødvin
2 stksjalottløk
1 ssTINE Meierismør
4 dlviltkraft
2 dlTINE Crème Fraîche Original
1 sssolbærsirup
1 tseinebær
1 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
¼ tssukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.
    2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
    3. Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.
    4. Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du en tykkere saus kan du la den koke lengre uten lokk. Da vil væsken gradvis fordampe. Du kan også jevne den med Maisenna eller potetmel.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat