Soppsaus til elg

Soppsaus til elg

3
  • Enkel
  • 160 min
Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Solbærsirup og einebær setter en ekstra spiss på sausen. Sausen passer også til annet viltkjøtt.

Ingredienser

50 g tørket sopp
3 dl rødvin
2 stk sjalottløk
1 ss TINE Meierismør
4 dl viltkraft
2 dl TINE Crème Fraîche Original
1 ss solbærsirup
1 ts einebær
1 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts sukker

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg sopp i rødvin i ca. 2 timer.
    2. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte til myk, ca. 5 minutter. Sil over rødvinen fra soppen og kok inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
    3. Tilsett kraft, Crème Fraîche, solbærsirup og knuste einebær og la småkoke i ca. 20 minutter.
    4. Fres soppen gyllen i en panne med litt smør. Ha over i sausen og smak til med salt, pepper og sukker.
Tips

Ønsker du en tykkere saus kan du la den koke lengre uten lokk. Da vil væsken gradvis fordampe. Du kan også jevne den med Maisenna eller potetmel.

Kommentarer

  • Henrik

    10 måneder siden
    hei
    Dette så veldig godt ut!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat